IJzersterk Feyenoord sloopt FC Utrecht, zorgen om Giménez

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag op eenvoudige wijze afgerekend met FC Utrecht. De regerend landskampioen had in Stadion De Galgenwaard geen kind aan de dolende thuisploeg. Calvin Stengs excelleerde, terwijl goalgetter Santiago Giménez met een blessure wegviel.

IJzersterk Feyenoord sloopt FC Utrecht, zorgen om Giménez
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Trainer Arne Slot waarschuwde zijn formatie in aanloop naar de wedstrijd nog. Zeker met oog op de nog foutloze koploper PSV kon zijn ploeg zich eigenlijk geen misser veroorloven. De oefenmeester haalde daarom aankoop Luka Ivanusec meteen van stal, waardoor de Kroaat debuteerde in de Eredivisie. Op bezoek bij vriend en collega Rob Penders, die na het ontslag van Michael Silberbauer de honneurs waar neemt in Utrecht, rekende Slot op zijn topaanwinst.

Droomstart Feyenoord
De Rotterdammers schoten in Utrecht uit de startblokken. In de achtste minuut sloeg de landskampioen ook meteen toe. De soeverein spelende David Hancko verraste de Utrecht-defensie met een diepe bal, waarna Stengs met wat fortuin Giménez vond. De Mexicaan kopte de bal direct langs doelman Vasilis Barkas en zorgde voor een droomstart. Even later vergaten Stengs en Ivanusec de marge zelfs al meteen te verdubbelen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, maar in de twintigste minuut liet de ploeg zich toch ineens verrassen. Dat was te wijten aan Timon Wellenreuther. De doelman gaf eerst een hoekschop weg, waarna hij mis zat en in tweede instantie Ryan Flamingo van dichtbij zag scoren. Het was de eerste treffer van FC Utrecht dit seizoen, maar lang gevierd kon-ie niet worden. Een geweldige Feyenoord-aanval belandde via Ivanusec namelijk bij Stengs, waarna de linkspoot snoeihard de verhoudingen weer in ere herstelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barkas blundert
Giménez en Igor Paixão vergaten op slag van rust het duel in een plooi te leggen, maar een halve minuut nadat de wedstrijd weer hervat was, was het alsnog raak. De Mexicaanse publiekslieveling van Feyenoord besloot Barkas nog maar eens te testen, maar duidelijk was dat de doelman nog niet scherp was. De Griek blunderde en liet de bal uit zijn handen glippen, waardoor alle plannen van Penders direct weer de prullenbak in konden (1-3).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leek een vlekkeloze middag te worden voor Slot, tot Giménez even daarna plots naar de grond ging. De aanvaller raakte geblesseerd, wat zorgde voor een enorme domper. De topschutter werd vervangen door Ayase Ueda en nota bene de Japanner zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De invaller was het eindstation van een fenomenale aanval, via veel schijven, en schoot het bomvolle uitvak op fraaie wijze in extase. Het was voor Slot het signaal om ook Ondrej Lingr zijn debuut nog te gunnen, waarmee de middag compleet leek.

Nul uit vier
Het was de gouden griffel om de prestatie, al zal de nasmaak vanwege het wegvallen van Giménez zuur zijn. Zuur was het ook voor het publiek van FC Utrecht, want na vier duels staat de club nog altijd op nul punten. De dolende ploeg werd, in afwachting van de nieuwe trainer, onder begeleiding van een striemend fluitconcert het veld afgeblazen. Zeker ook nadat Yankuba Minteh op vernederende wijze ook nog de vijfde treffer in het doel slalomde.

De rapportcijfers

FC Utrecht Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
30
16
7
7
59-35
+24
55
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
6
N.E.C.
30
12
11
7
59-44
+15
47
7
FC Utrecht
30
12
9
9
43-41
+2
45
8
Go Ahead Eagles
31
11
9
11
45-42
+3
42
* Actueel tot en met 25 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.