PSV wint in Waalwijk en sluit gedenkwaardige week in stijl af

Reacties

PSV heeft het eerste wedstrijdblok van het seizoen foutloos afgesloten. De nieuwe koploper hoefde zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk niet tot het gaatje te gaan om de maximale score te behouden (0-4).

PSV wint in Waalwijk en sluit gedenkwaardige week in stijl af
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 4
PSV
PSV

Bij PSV waren deze week alle pijlen gericht op het behalen van de groepsfase van de Champions League. Dat lukte. Omdat daarnaast de laatste dagen van de transferwindow en het 110-jarige bestaan van de club voor vuurwerk zorgden, bleef het laatste duel voor de interlandbreak wat onderbelicht. Toch was er op bezoek bij RKC Waalwijk voor de Eindhovenaren maar één optie en dat was winnen.

Peter Bosz loste het vertrek van Ibrahim Sangaré op door Joey Veerman als controlerende middenvelder te posteren. Dat maakte een plek vrij voor Guus Til, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon bij PSV. Met verder Patrick van Aanholt voor Jordan Teze - Sergiño Dest verhuisde naar de rechterkant - en André Ramalho voor Olivier Boscagli speelden de bezoekers aanvankelijk een kleurloze wedstrijd. Dankzij een bekeken schuiver van Veerman ging PSV alsnog met een voorsprong rusten (0-1).

PSV loopt uit
De tussenstand was verdiend, maar dat wil niet zeggen dat de ploeg van Bosz een goede wedstrijd speelde. Daarbij moet worden gezegd dat RKC een beroerde wedstrijd speelde en simpelweg een maat te klein was. Pas na de pauze begon de motor te draaien. Noa Lang (na een fout van Jeffrey Bruma) en Luuk de Jong voerden de score op. In de slotfase zorgde invaller Malik Tillman met zijn eerste doelpunt voor PSV voor het slotakkoord (0-4).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de eenvoudige zege in het Mandemakers Stadion sluit PSV het eerste wedstrijdblok van het seizoen met een goed gevoel af. De ploeg is nog foutloos in de Eredivisie en keert later deze maand na vier jaar afwezigheid terug in het hoofdtoernooi van de Champions League. RKC Waalwijk lijkt een lastig seizoen tegemoet te gaan en wacht na vier wedstrijden nog altijd op het eerste punt.

RKC Waalwijk Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.