Elftal van de Week: Feyenoord-defensie en uitblinkers van Twente en Utrecht

Reacties

Feyenoord levert in speelronde 21 niet een, niet twee, niet drie, maar liefst vier verdedigers af voor VI's Elftal van de Week. De complete defensie bestaat zo uit spelers van de nummer twee van de Eredivisie. Ook is er plek voor onder andere de uitblinkers van FC Twente en FC Utrecht.

Elftal van de Week: Feyenoord-defensie en uitblinkers van Twente en Utrecht
© Pro Shots

Feyenoord had zondagavond weinig te duchten van Sparta Rotterdam en gaf slechts één schot op doel weg. Dat was mede te danken aan de verdediging van de Rotterdammers, die een sterke wedstrijd speelde in eigen huis. Daar kwam nog bij dat David Hancko de score opende met een rake strafschop. Hij kreeg een 8. Voor ploeggenoten Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen en Quilindschy Hartman was er een 7,5 als cijfer.

Achter hen staat PEC Zwolle-doelman Jasper Schendelaar, die in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles een strafschop veroorzaakte en vervolgens ook pakte. Schendelaar stond vorige week ook al in het Elftal van de Week. Nu krijgt hij een 7. Op het middenveld staan drie spelers met een 8: Taylor Booth (FC Utrecht), Ismael Saibari (PSV) en Speler van de Week Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen). Feyenoorder Mats Wieffer en PSV'er Jerdy Schouten visten achter het net. Van Amersfoort speelt bij Heerenveen eigenlijk in de spits, maar is van origine een aanvallende middenvelder.

Voorin staat Othmane Boussaid van FC Utrecht met een 7,5 na zijn goede wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij wordt vergezeld door twee spelers van FC Twente. De Tukkers wonnen overtuigend van Excelsior. Daan Rots, die een 7,5 kreeg, opende de score. Spits Ricky van Wolfswinkel maakte de andere twee goals en kreeg een 8 voor zijn optreden. Heracles Almelo-aanvaller Jizz Hornkamp deed het ook uitstekend tegen Vitesse, maar moest andere aanvallers voor zich laten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.