Black-out Kersten verstiert derbyfeestje voor jubilaris Van Polen

Reacties

PEC Zwolle heeft in het hol van de leeuw een zege door de vingers laten glippen in de IJsselderby. Go Ahead Eagles maakte in de 99ste minuut met dank aan PEC-verdediger Sam Kersten gelijk en zorgde zo voor een wrang einde van de jubileumwedstrijd van PEC-icoon Bram van Polen.

Black-out Kersten verstiert derbyfeestje voor jubilaris Van Polen
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De IJsselderby was amper begonnen of de wedstrijd werd al stilgelegd door Dennis Higler nadat er wat gegooid was vanaf de tribune. Na een korte onderbreking konden de spelers daarna gelukkig snel de aandacht opeisen. Go Ahead zocht de aanval en dat leverde al snel een uitgelezen kans op de openingstreffer op. Oliver Edvardsen kreeg de bal mee van Bobby Adekanye. PEC-doelman Jasper Schendelaar zag het gevaar en kwam uit. In de hoek van het strafschopgebied raakte de goalie Edvardsen, waarna de bal op de stip ging. Victor Edvardsen eiste de bal op. Oog in oog met de Zweedse spits maakte Schendelaar zijn fout goed door de strafschop te stoppen.

Waar de Zwollenaren bij die situatie opgelucht ademhaalden, deden de Deventenaren dat een kwartier later nadat Thy de bal tegen het net had geknald. De spits dacht te hebben gescoord uit de rebound na een schot van Davy van den Berg. De vlag ging echter omhoog vanwege buitenspel en dat bleek het ook te zijn, zo constateerde de VAR.

Veel grote kansen waren er verder niet in de eerste helft van de derby, een derby die in evenwicht was. Eerder dit seizoen hadden de rivalen in Zwolle al gelijkgespeeld. De ontmoeting in Deventer kwam vroeg in de tweede helft weer tot leven, kort na het geblesseerd uitvallen van Oliver Edvardsen bij de thuisploeg. De tackles werden pittiger en Mats Deijl bracht het publiek in De Adelaarshorst bijna in extase met een gevaarlijke kopbal. Gesteund door de aanhang zette Go Ahead aan, zonder dat het PEC echt vaak aan het wankelen bracht. Met jubilaris Bram van Polen als aansturende kracht bleef de defensie van de Zwollenaren overeind. Voor de 38-jarige verdediger was zijn negende IJsselderby in Eredivisie-verband zijn vijfhonderdste wedstrijd voor PEC. Het leek een jubileum met een gouden rand te worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PEC kwam in de 77ste minuut op voorsprong na een fout van Bas Kuipers. De captain van Go Ahead liet de bal te ver van zijn voet springen bij een aanname en botste tegen ploeggenoot Joris Kramer op. Lennart Thy ging er met de bal vandoor en klopte de uitgekomen Jeffrey de Lange koeltjes met een stiftje: 0-1.

Van Polen en zijn collega's hielden die voorsprong lang vast, tot diep in de extra tijd. Toen ging het nog mis voor de Zwollenaren. In een vlaag van verstandsverbijstering ging Kersten in een luchtduel met Victor Edvardsen met zijn elleboog naar de bal. Hij raakte de bal, zo zag de VAR en zo zag Higler ook nadat hij naar de monitor was geroepen. Vanaf de strafschopstip redde Deijl in de negende minuut van de extra tijd een punt: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Go Ahead Eagles Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
6
FC Utrecht
32
13
10
9
46-43
+3
49
7
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
8
Go Ahead Eagles
32
11
10
11
45-42
+3
43
9
Sparta Rotterdam
32
12
7
13
48-47
+1
43
10
sc Heerenveen
32
10
7
15
51-65
-14
37
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.