Elftal van de Week: Ajax voor het eerst in maanden hofleverancier

Reacties

Ajax levert de meeste spelers af voor het Elftal van de Week van speelronde 31 in de Eredivisie. Voor de fans van de koploper was het eindelijk eens geen billenknijpen richting de laatste minuten van de wedstrijd, na het gewonnen duel met PEC Zwolle (3-0) krijgen Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadic een plekje in het ere-elftal.

Elftal van de Week: Ajax voor het eerst in maanden hofleverancier
© Pro Shots

De laatste keer dat Ajax hofleverancier was van het Elftal van de Week was eind februari. Toen werd er in speelronde 23 ternauwernood gewonnen van Willem II, door de defensieve stabiliteit in die wedstrijd werden Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui gekozen. Ajax verloor sindsdien nog maar één keer in de Eredivisie, maar vanzelfsprekend ging het in de andere duels niet.

Tegen zowel RKC Waalwijk als SC Cambuur, Feyenoord en NEC werd de beslissende voorsprong pas na de 85ste minuut gepakt en tussendoor bleef het (voor Amsterdamse fans) lang spannend tegen Sparta Rotterdam en FC Groningen. Zaterdagavond bleef de gemiddelde hartslag in de Johan Cruijff Arena voor de verandering eens onder de honderd slagen per minuten, hoewel de mooie doelpunten van Tadic en Klaassen de harten sneller deed kloppen. Het duo kreeg allebei een 8, Blind scoorde een half punt lager.

Na speelronde 31 is Feyenoord de enige andere club met meer dan één speler in het elftal. Achterin toonden Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida hun klasse in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-3), laatstgenoemde trad zelfs in de voetsporen van Robin van Persie met twee doelpunten. Ook Geertruida kreeg een 8, Malacia een 7,5.

De rest van het elftal bestaat dus uit spelers van zes verschillende clubs. Thom Haye (7,5, SC Heerenveen) en Roberts Uldrikis (8, SC Cambuur) stonden in de schijnwerpers tijdens de Friese derby, terwijl ook Loïs Openda (8, Vitesse) en Ritsu Doan (8, PSV) een gooi deden naar de titel van Speler van de Week.

De uiteindelijke VI's Speler van de Week meldde zich pas heel laat in de speelronde. Finn Stokkers loodste RKC Waalwijk zondagavond langs FC Groningen en zeer waarschijnlijk de veilige haven in. Hij kreeg een dikke 8,5 als rapportcijfer en staat daarmee alleen aan kop. Aan de andere kant van het elftal staat een keeper die juist vrijdagavond al in actie kwam: Mattijs Branderhorst van NEC hield het met reddingen lang spannend tegen FC Utrecht, maar werd een kwartier voor tijd toch geklopt. De goalie kreeg er met NEC geen punten voor, maar wel een 7,5 in het VI-klassement.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 31

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.