Ajax speelt tegen PEC chagrijn van zich af en zet PSV op zeven punten

Reacties

De landstitel komt steeds dichterbij voor Ajax. De Amsterdammers rekenden zaterdag in eigen huis probleemloos af met laagvlieger PEC Zwolle en kunnen rustig afwachten hoe concurrent PSV het er vanaf brengt tegen Willem II.

Ajax speelt tegen PEC chagrijn van zich af en zet PSV op zeven punten
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Erik ten Hag koos tegen PEC voor een verrassende opstelling. De trainer liet de Amsterdamse traditie varen en koos voor een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Davy Klaassen nam de plaats achter aanvallers Sébastien Haller en Dusan Tadic in. In de defensie loste Ten Hag het ontbreken van Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui en Perr Schuurs op door Youri Regeer zijn Eredivisie-debuut te gunnen.

Door de tactische aanpassing oogde het spel van Ajax aanvankelijk onwennig. PEC Zwolle was in de openingsfase vaak aan de bal, maar slaagde er niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Dat lukte de koploper gaandeweg de eerste helft juist steeds beter. Toch was er een bevlieging van Dusan Tadic nodig om de score te openen. De aanvoerder besloot de bal na de stuit ineens op doel te rammen. Daar had doelman Kostas Lamprou geen antwoord op (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daishawn Redan, opgeleid op De Toekomst, kreeg voor rust nog een grote mogelijkheid om PEC verrassend langszij te schieten. De aanvaller moest (te) snel reageren en joeg de bal van dichtbij over het doel van doelman Maarten Stekelenburg. Het was een van de spaarzame kansjes van de bezoekers, die  er zonder slecht te spelen niet aan te pas kwamen tegen Ajax. 

Dubbelslag Klaassen
Na de pauze verdubbelde Klaassen de score. De aanvallende middenvelder kroonde zich dit keer eens tot Mister 2-0 door een rebound binnen te tikken. Jurriën Timber raakte in eerste instantie nog de paal, maar Klaassen stond vervolgens op de goede plek (2-0). Haller leek vervolgens een einde te maken aan zijn doelpuntendroogte, maar de Ivoriaans international schoot van dichtbij op onbegrijpelijke wijze over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het slotstuk in de Johan Cruijff Arena kwam op naam van Klaassen, die op schitterende wijze zijn tweede treffer van de avond maakte. De Ajacied sneed naar binnen, haalde van afstand uit en passeerde Lamprou met een fraaie krul (3-0). Het enige smetje op de verder zorgeloze avond was het geblesseerd uitvallen van debutant Regeer. Door de zege legt Ajax de druk in de titelstrijd weer bij PSV, dat zondag in actie komt tegen Willem II.

Ajax Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.