Tadic geeft clubrecord extra glans met fraaie openingstreffer

Reacties

Dusan Tadic heeft zaterdagavond op fraaie wijze de score geopend tegen PEC Zwolle. De Servische aanvoerder van Ajax gaf zo een clubrecord extra glans.

Tadic geeft clubrecord extra glans met fraaie openingstreffer
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De 33-jarige Tadic verruilde Southampton in de zomer van 2018 voor Ajax en heeft sinds deze transfer nog geen competitiewedstrijd gemist. De aanvaller is nooit geblesseerd en ook nog niet tegen een schorsing aangelopen. Tegen PEC speelt hij zijn 124ste competitiewedstrijd op rij. Er is nooit een speler van Ajax geweest die een langere reeks neerzette.

Tadic nam zaterdag het clubrecord over van wijlen Gert Bals, die in de jaren zestig 123 competitieduels op rij speelde voor Ajax. Bals was in zijn loopbaan keeper, terwijl Tadic een aanvaller is. Het maakt de prestatie van de immer fitte Serviër alleen maar indrukwekkender. Hij begon bij drie competitieduels op de bank, maar kwam toen als invaller binnen de lijnen.

Na een half uur luisterde Tadic zijn recordavond op. Hij kreeg de bal mee van Kenneth Taylor, liet het speeltuig stuiteren en knalde raak in de verre hoek. Daarmee rekende hij namens Ajax ook af met een matige openingsfase, waarin de Amsterdammers niet echt door konden drukken en een matte indruk maakten.

De laatste keer dat Tadic een competitiewedstrijd miste, was op 16 december 2017. Als speler van Southampton kwam hij toen niet in actie tegen Chelsea (1-0 nederlaag). Als de Serviër en zijn ploeggenoten de voorsprong vasthouden, groeit de voorsprong op rivaal PSV tot zeven punten. De Eindhovenaren treffen zondag in eigen huis Willem II.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.