Ten Hag verrast en gunt Regeer (18) basisdebuut bij Ajax

Reacties

Door de blessureproblemen in de achterhoede heeft trainer Erik ten Hag flink moeten puzzelen voor de opstelling van Ajax tegen PEC Zwolle. Youri Regeer staat voor zijn Eredivisie-debuut bij de Amsterdammers.

Ten Hag verrast en gunt Regeer (18) basisdebuut bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Achter de naam van verdedigers Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Perr Schuurs en Devyne Rensch stond een vraagteken. Alleen laatstgenoemde heeft het gehaald, maar begint op de bank. Dat betekent dat de achterhoede wordt gevormd door Regeer, Jurriën Timber, Daley Blind en Nicolás Tagliafico.

Voor Regeer wordt het zijn eerste Eredivisie-optreden voor de koploper. De verdediger maakt normaal gesproken zijn minuten in Jong Ajax, maar speelde dit seizoen al eens in de hoofdmacht. In de bekerduels met de amateurs van Barendrecht en Excelsior Maassluis speelde Regeer mee. Tegen Excelsior Maassluis zorgde hij voor de 5-0.

Naast Rensch beginnen ook Edson Álvarez, man-in-vorm Mohamed Ihattaren en Steven Berghuis op de bank. De aanvallende middenvelder bleef tijdens het uitduel met NEC in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter. Dat maakt de weg vrij voor een basisplaats van Mohammed Kudus. Kenneth Taylor begint net als in Nijmegen in de basis.

Opstelling Ajax
Stekelenburg; Regeer, Timber, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch, Taylor; Kudus, Haller, Tadic

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.