VVV te gast op Amsterdamse feestavond Ihattaren

Jong Ajax heeft maandag geen kind gehad aan VVV-Venlo, dat door Mohamed Ihattaren op een flinke nederlaag werd getrakteerd.

Jong Ajax
Jong Ajax
6 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Mohamed Ihattaren heeft weer van zich doen spreken in het shirt van Ajax. In zijn eerste optreden sinds zijn invalbeurt in de KNVB-bekerfinale besliste hij een half uur voor tijd de wedstrijd tegen VVV-Venlo. In een tijdsbestek van vier minuten deelde hij met twee goals de genadeklap uit aan de bezoekers uit Limburg.

In de eerste helft had VVV nog goed partij gegeven aan de Amsterdamse beloftes. De 1-0 van Mohammed Kudus was snel beantwoord met de 1-1 van Joeri Schroijen, die ook een tweede goal op zijn voet had gehad.

Vroeg in de tweede helft zette Naci Ünüvar Jong Ajax andermaal op voorsprong. Door toedoen van Ihattaren werd die niet meer uit handen gegeven en kon de ploeg van John Heitinga drie punten bijschrijven. In de 68ste minuut maakte Ihattaren de feestavond compleet met zijn derde goal van de avond. Ünüvar tekende vanaf de stip voor de eindstand.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
MVV Maastricht

Ruud van Nistelrooy had de verantwoordelijkheid voor Jong PSV voor het duel met MVV Maastricht afgestaan aan zijn assistent Adil Ramzi, die in het kader van zijn opleiding coach betaald voetbal de leiding had over de Eindhovense beloftes. Na ruim een kwartier was een solide basis gelegd voor een succesvol debuut van Ramzi. Jenson Steelt en Richard Ledezma zorgden voor een comfortabele marge, waarop het bezoekende MVV in het laatste kwartier een afdoende antwoord had. De eigen goal van Nigel Thomas werd gevolgd door de 2-2 van Arian Kastrati.

ADO Den Haag
1 - 1
Jong FC Utrecht

Vrijdagavond kwam Excelsior in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Jong AZ, terwijl Roda JC Kerkrade verloor bij koploper FC Emmen. Bij een overwinning op Jong FC Utrecht kon ADO Den Haag twee plekken stijgen op de ranglijst en via Dhoraso Moreo Klas kwam de thuisclub na een klein kwartier ook op voorsprong. ADO kreeg veel kansen op meer, maar het bleef tot het einde spannend in het Cars Jeans Stadion.

Die ene treffer van Klas leek lange tijd drie punten waard, maar in de extra speeltijd zorgde Mohammed Akharaz voor 1-1. ADO Den Haag blijft daardoor steken op de vijfde plaats. Voor de Hofstedelingen is de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie het hoogst haalbare nadat FC Volendam als nummer twee promoveerde naar de Eredivisie. Via de play-offs krijgt ADO nog een kans op een terugkeer naar het hoogste niveau.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
Roda JC Kerkrade

Promotie was al binnen en FC Emmen hoopte vrijdag ook de schaal omhoog te houden. Daarvoor was men afhankelijk van FC Volendam, dat echter won. De basis voor de Emmense zege werd al in de zevende minuut gelegd: Jasin Assehnoun ontving de bal van Jari Vlak en rondde koelbloedig af. FC Emmen kreeg voldoende kansen om voor rust verder weg te lopen van Roda. Zo stuitte Reda Kharchouch met een schot in de korte hoek op doelman Rody de Boer.

Na 37 minuten moest Roda verder met tien man. Richard Jensen haalde de doorgebroken Kharchouch onderuit en kreeg rood. Met elf tegen tien kwam FC Emmen niet meer in de problemen. Na 77 minuten werd het zelfs 2-0: Metehan Güçlü rondde af na een uitstekende voorzet van Rui Mendes.

Telstar
Telstar
0 - 1
FC Eindhoven

Acht minuten voor tijd viel de beslissing in Velsen-IJmuiden. Na een overtreding van Randy Wolters op Maarten Peijnenburg ging de bal op de stip en Joey Sleegers bleef rustig: 0-1. Eindhoven had al eerder op voorsprong kunnen komen in de tweede helft. Het grootste gevaar kwam van Jasper Dahlhaus, wiens vrije trap uiteenspatte op de lat. In de eerste helft kregen beide partijen de nodige kansen, maar stond het vizier niet scherp genoeg afgesteld. Topscorer Sleegers bezorgde FC Eindhoven in de 82ste minuut dus toch nog de overwinning.

Excelsior
Excelsior
3 - 3
Jong AZ
Jong AZ

Excelsior en Jong AZ maakten er een waar spektakelstuk van. De bezoekers uit Alkmaar kwamen na 24 minuten op voorsprong via een rebound van Zico Buurmeester. Reuven Niemeijer bracht Excelsior hierna langszij, waarna Thijs Dallinga een strafschop miste. Ook na de pauze faalde Excelsior vanaf elf meter; ditmaal was het Marouan Azarkan die een penalty om zeep hielp. Hierna waren het opnieuw Buurmeester en Niemeijer die scoorden. Na 75 minuten kwam Excelsior voor het eerst op voorsprong, na een eigen treffer van Loek Postma. Jong AZ pakte echter toch nog een punt dankzij een kopbal van Fedde de Jong.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 2
FC Dordrecht

NAC Breda liet mogelijk kostbare punten liggen in de strijd om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Bij rust zag het er allemaal nog rooskleurig uit voor De Parel van het Zuiden. Naoufal Bannis kopte na 38 minuten raak uit een voorzet van Boris van Schuppen. FC Dordrecht toonde echter veerkracht: Mathis Suray tekende na 54 minuten voor de gelijkmaker en diep in blessuretijd schoot invaller Sergio Tremour de 1-2 tegen de touwen.

Helmond Sport
0 - 4
De Graafschap

De Graafschap moet alle zeilen bijzetten om de play-offs te halen en deed vrijdag in ieder geval goede zaken. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een kopbal van Jasper van Heertum en Basar Önal tekende voor de 0-2. De Superboeren bleven de bovenliggende partij en scoorden na de pauze nog tweemaal. Camiel Neghli zette de 0-3 op het scorebord en verzorgde, met een fraai schot, ook het slotakkoord.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 3
Almere City FC

Almere boekte vrijdag een knappe zege op Oss en is de Brabanders daarmee ook gepasseerd op de ranglijst. Na achttien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via een intikker van Danny Post. Maarten Pouwels maakte er later 0-2 van en vanaf elf meter tekende Lance Duijvestijn voor de 0-3. In de slotfase maakte Oss het dankzij treffers van Roshon van Eijma en Joshua Sanches nog even heel spannend, maar verder liet Almere de gastheer niet komen.