Ten Hag geeft uitleg over tactische variant Ajax

Reacties

Ajax gaat in het duel met PEC Zwolle niet in de klassieke 4-3-3-opstelling spelen. Dat heeft coach Erik ten Hag van de Amsterdammers kort voor aanvang van het duel laten weten.

Ten Hag geeft uitleg over tactische variant Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Ten Hag ging bij ESPN in op de opstelling. 'In balbezit spelen we met Haller en Tadic voorin, met Klaassen daarachter', aldus Ten Hag. 'Kudus (links, red.) en Taylor (rechts, red.) zullen dan de flanken bezetten. Steven Berghuis heeft een aantal dagen niet kunnen trainen. Ik ben blij dat hij er weer bij is, maar ik heb ervoor gekozen om hem niet te laten starten', zo stelde de Ajax-coach, die de afwezigheid van Antony nog maar eens noemde als flink gemis.

'Wij hebben te weinig dynamiek en snelheid voorin, op deze manier probeer ik daar wat aan te doen', vervolgde Ten Hag. 'Met name op onze rechterkant hebben we problemen. Die ruimtes moeten we gaan bespelen, het moet een dynamisch geheel zijn.'

Voor de bezetting van zijn achterhoede moest Ten Hag flink puzzelen. Hij gunde daarom Youri Regeer zijn Eredivisie-basisdebuut als rechtsback.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg Ajax - PEC Zwolle via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.