Opluchting bij Schalke: het volgende noodlot blijft de club bespaard

Schalke 04 heeft zich gehandhaafd in de 2. Bundesliga. De ploeg van Karel Geraerts won dinsdagavond met 0-4 in een inhaalwedstrijd bij VfL Osnabrück en kan zodoende niet meer degraderen.

VfL Osnabrück
0 - 4
Schalke 04
Schalke 04

Er waren problemen met de dakconstructie van het stokoude stadion van Osnabrück, de Bremer Brücke, waardoor de wedstrijd geen doorgang kon vinden op de oorspronkelijke datum. Aan de Millerntor, het stadion van Sankt Pauli, werd het treffen nu ingehaald. Zonder publiek, overigens. Het werd een zeer eenzijdige wedstrijd, die al na vijf minuten beslist leek in het voordeel van de ploeg waar Thomas Ouwejan en Steven van der Sloot in startten.

Toen stond Schalke namelijk al met 0-2 voor door treffers van Keke Topp en Kenan Karaman. In de tweede helft bouwden de blauwhemden die voorsprong uit: de pas zeventienjarige Assan Ouedraogo maakte 0-3, andermaal Topp bepaalde de eindstand in Hamburg op 0-4. Met deze nederlaag is Osnabrück definitief gedegradeerd naar de 3. Liga.

Dat blijft Schalke bespaard. De gevallen grootmacht komt twee wedstrijden voor het einde op veertig punten en speelt ook volgend seizoen op het tweede niveau in Duitsland. Dat is nog altijd mijlenver van waar de club wil spelen, dus Geraerts en technisch directeur Marc Wilmots zullen een drukke zomer tegemoet gaan.