Eintracht schakelt Sporting uit in stadion vol lege plekken: 'Gelukkig is er karma'

Reacties

Eintracht Frankfurt schakelde dinsdag Sporting Portugal uit in de Champions League en kon het niet laten om de Portugese opponent nog een stevige trap na te geven. Sporting weigerde een groot deel van de Eintracht-fans in het stadion toe te staan en dat blijkt de Duitse club hoog te zitten.

Eintracht schakelt Sporting uit in stadion vol lege plekken: 'Gelukkig is er karma'
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De slotwedstrijd in Groep D vond opvallend genoeg plaats in een stadion vol lege plekken. Afgelopen eizoen zaten er liefst dertigduizend fans uit Frankfurt in Camp Nou voor Europa League-kwartfinale tegen Barcelona. Dit scenario wilde Sporting voorkomen en daarom liet het een groot deel van de in totaal tienduizend uitsupporters niet binnen. Die beslissing pakte gezien de uitslag verkeerd uit, Frankfurt won met 1-2 en plaatste zich ten koste van de Portugezen voor de volgende ronde van de Champions League. Voor Sporting rest de Europa League.

Karma
Eintracht Frankfurt-woordvoerder Axel Hellmann liet zich na afloop kritisch uit over het beleid van Sporting en gaf de club nog een extra trap na. 'Onze fans werden op weg naar het stadion een beetje lastiggevallen. Ook was het stadion niet vol en dat vind ik verdrietig. Ik ben er zeker van dat wij dit als club anders zouden aanpakken. Dit is niet zoals je voetbalfans hoort te behandelen. Gelukkig is er zoiets als karma', wees hij fijntjes op de 1-2 zege van zijn club.

Hoe blij de Duitse club was na de zege in Portugal, liet Eintracht ook op social media zien. Met een wel heel enthousiaste tweet vierde het de plaatsing voor de volgende ronde. De prestatie is dan ook knap, de ploeg uit Frankfurt is de beste Champions League-debutant in zes jaar met tien punten in de groepsfase.

Eintracht-Frankfurt coach Oliver Glasner was ook dolblij met de zege, maar weigerde in feeststemming te geraken. 'De spelers weten het nog niet, maar er is geen feest vandaag. We zullen een toast uitbrengen, maar daarna gaan we naar bed', zei hij op de persconferentie na de winst. De oefenmeester hoopt zich met zijn team op deze manier goed voor te bereiden op de Bundesliga-duels die elkaar komende tijd in rap tempo opvolgen. Toch geeft hij zijn spelers wel een bonus. 'In januari mogen ze een dag later beginnen met trainen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
3
2
1
8-6
+2
11
2
Eintracht Frankfurt
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Sporting Lissabon
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Olympique Marseille
6
2
0
4
8-8
0
6
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.