Vreemde situatie: halfleeg stadion omdat Sporting geen Barça 2 wil zijn

Reacties

In Portugal heeft men zich goed voorbereid op de komst van Eintracht Frankfurt. De Duitsers staan er bekend om tienduizenden supporters mee te nemen naar Europese uitwedstrijden. In het cruciale groepsduel met Sporting Portugal zal die steun echter niet in het stadion zichtbaar zijn.

Vreemde situatie: halfleeg stadion omdat Sporting geen Barça 2 wil zijn
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Afgelopen seizoen zaten er liefst dertigduizend fans uit Frankfurt in Camp Nou voor de kwartfinale tegen Barcelona in de Europa League. Barça werd overrompeld op eigen veld, terwijl de verbazing groot was dat er zoveel Duitsers binnen de stadionmuren konden komen. Het thuisvoordeel werd zo ingeleverd.

De Catalanen gingen onderuit en de frustratie was achteraf groot. In Portugal heeft men dat ook meegekregen, want Sporting heeft maatregelen genomen om niet zo'n situatie tegemoet te gaan. De losse verkoop van tickets is drastisch ingeperkt.

Waar er ruim vijftigduizend plaatsen in het stadion zijn, zal bijna de helft niet bezet zijn. Meer dan zestienduizend kaarten zijn bij voorbaat al van de markt afgehaald, uit angst voor de Duitsers die ze voor de Portugezen weg zouden kapen. Sporting weigert het thuisvoordeel uit handen te geven.

Dat komt ook vanwege de belangen. Op het spel staat namelijk een ticket voor de achtste finales van de Champions League. De winnaar is zeker van overwintering in het miljardenbal. Die strijd zal dus niet uitgevoerd worden in een tot de nok toe gevuld stadion. Behalve de 2500 meegereisde fans in het uitvak komt er daarnaast geen Duitser binnen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
3
2
1
8-6
+2
11
2
Eintracht Frankfurt
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Sporting Lissabon
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Olympique Marseille
6
2
0
4
8-8
0
6
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.