'Fan verkocht duizenden tickets aan Duitsers, Barça naar rechter'

Reacties

Barcelona stelde na de Europese wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt een groot onderzoek in naar de eigen kaartverkoop en dat heeft bijzondere conclusies opgeleverd. Tijdens de thuiswedstrijd kleurde grote delen van de Camp Nou-tribunes zwart-wit, erg veel Duitse fans waren aan tickets gekomen voor de door Barça verloren wedstrijd. Eén fan zou zelfs tweeduizend kaarten hebben doorverkocht.

'Fan verkocht duizenden tickets aan Duitsers, Barça naar rechter'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Alsof de uitschakeling van Barcelona in de Europa League nog niet pijnlijk genoeg was, konden de spelers van Eintracht Frankfurt de overwinning in Catalonië vieren voor een volle tribune met Duitse fans. De beelden gingen de wereld over en clubpresident Joan Laporta was er razendsnel bij om een grootschalig onderzoek aan te kondigen naar de eigen kaartverkoop.

De voorlopige conclusie is dat seizoenkaarthouders hun eigen tickets massaal hebben doorverkocht voor de thuiswedstrijd in de kwartfinale, dat het ticketsysteem overbelast raakte door de vele aanvragen vanuit Duitsland en dat door een computerfout zo'n 45 procent van de VIP-kaarten zijn verkocht. Ook hebben Barça-fans het af laten weten in de publieke verkoop, het grootste deel van de vrije kaarten gingen naar fans van Eintracht Frankfurt.

Uit het onderzoek kwam ook één man naar voren die liefst tweeduizend kaarten zou hebben doorverkocht aan fans van Eintracht Frankfurt. Hij zou Barça-fans die niet van plan waren om de wedstrijd te bekijken in Camp Nou gekoppeld hebben aan uitfans die er graag bij wilden zijn. Volgens radiostation RAC1 gaat Barcelona juridische stappen ondernemen.

Barça heeft inmiddels al aangekondigd dat voor volgende Europese wedstrijden de tickets op naam van de koper worden gezet. Op dit moment heeft de club goede papieren om Champions League-voetbal te bewerkstelligen in La Liga, de Catalanen staan momenteel derde in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.