Simeone blijft optimistisch na 'kansloze' avond voor Atlético in Milaan

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone beleefde weinig plezier aan zijn weerzien met voormalig werkgever Internazionale, maar de Argentijn beseft dat hij met Los Rojiblancos nog uitzicht heeft op de kwartfinales.

Simeone blijft optimistisch na 'kansloze' avond voor Atlético in Milaan
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético ging dinsdag in Milaan onderuit door een doelpunt van invaller Marko Arnautovic, die daarvoor al twee keer in kansrijke positie miste. Inter liet diverse mogelijkheden liggen om een grotere zege te boeken op de Madrilenen, die geen enkele doelpoging tussen de palen noteerden bij Inter-keeper Yann Sommer.

Voor het eerst sinds november 2006 (tegen Sporting Portugal) kreeg Inter in een Champions League-wedstrijd nul schoten/kopballen op doel te verwerken. Simeone zag ondanks de aanvallende onmacht van zijn elftal geen reden om Memphis Depay te laten invallen bij Los Rojiblancos.

Strijdlust
De trainer van Atlético, die tussen 1997 en 1999 voor Inter speelde, keek na afloop vooral naar wat er wel goed ging bij zijn ploeg. 'We hebben strijdlust getoond en wapenden ons goed tegen een aanvallend sterk elftal van Inter. In de tweede helft werden we nog dreigend, maar zij profiteerden optimaal van balverlies aan onze kant op weg naar de goal', zei Simeone op de persconferentie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Argentijn nam Reinildo en Marcos Llorente niets kwalijk in aanloop naar de 1-0 van Arnautovic. Door een misverstand tussen de twee Atlético-spelers kon Martínez alleen op Oblak af, waarna Arnautovic in de rebound trefzeker was. 'Fouten maken hoort eenmaal bij voetbal', aldus Simeone.

'We hebben aangetoond dat we de strijd kunnen aangaan met Inter en ik ben optimistisch voor de return', vertelde de trainer van Atlético, die José Maria Giménez en Antoine Griezmann moest wisselen vanwege blessures. 'We moeten afwachten wat de onderzoeken uitwijzen. Het lijkt erop dat Antoine een verzwikte enkel heeft opgelopen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.