Matchwinner Arnautovic: 'Een van de belangrijkste goals in mijn carrière'

Reacties

Marko Arnautovic was na de thuisoverwinning van Internazionale op Atlético Madrid zeer gelukkig dat hij cruciale rol kon spelen voor Nerazzurri. De voormalig FC Twente-aanvaller maakte de enige treffer in het heenduel van de achtste finale van de Champions League. 

Matchwinner Arnautovic: 'Een van de belangrijkste goals in mijn carrière'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Arnautovic kwam direct na de pauze binnen de lijnen voor de geblesseerde Marcus Thuram en nadat hij twee grote kansen onbenut liet, maakte de Oostenrijker elf minuten voor tijd alsnog de 1-0 voor Inter, bij wie Stefan de Vrij in de basis begon, Denzel Dumfries inviel en Davy Klaassen op de bank bleef. Memphis Depay zat negentig minuten aan de kant bij Atlético, dat geen enkel schot op het doel van Inter af vuurde.

Atlético-keeper Jan Oblak kon na 79 minuten een schot van Lautaro Martínez nog keren, maar had geen antwoord op de inzet van Arnautovic in de rebound. 'Het is zeker een van de belangrijkste goals in mijn carrière', aldus de aanvaller die wordt gehuurd van Bologna tegen Sky Sport Italia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de 111-voudig Oostenrijks international voelt het erg fijn om zich te kunnen onderscheiden bij Inter, waar hij voornamelijk invaller is. Voor de winterstop lag hij er nog enige tijd uit door een blessure. 'Ik had na mijn blessure even tijd nodig om weer terug te komen op mijn niveau.'

'In de afgelopen weken miste ik de nodige kansen en vanavond had ik mijn eerste twee kansen moeten benutten, maar de supporters en mijn teamgenoten bleven achter mij staan. Zij gaven mij de energie die ik nodig had om alsnog te scoren. We hebben een fantastische groep. Ook de jongens die veelal op de bank zitten voelen veel waardering en weten wat ze moeten doen als ze erin komen', besluit Arnautovic.

Spelersprofiel

M. Arnautović


Geboortedatum:
19 april 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Wien
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.