Arnautovic breekt de ban voor Internazionale tegen Atlético Madrid

Reacties

Internazionale heeft een eerste tik uitgedeeld aan Atlético Madrid. In een jubileumduel van Diego Simeone waren de Italianen veel sterker in de achtste finale van de Champions League, al hadden zij tachtig minuten nodig om de ban via invaller Marko Arnautovic te breken.

Arnautovic breekt de ban voor Internazionale tegen Atlético Madrid
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Van de mogelijk vier Nederlanders aan de aftrap, stond alleen Stefan de Vrij in de basis. Met hem in het elftal had Internazionale een duidelijk veldoverwicht tegen de Spaanse opponent, die in een mindere vorm steekt dan de thuisclub. Inter had acht officiële duels op rij gewonnen en sinds eind september verloor het pas één officiële wedstrijd.

Een forse uitdaging in de 102de Champions League-wedstrijd ooit van Simeone, tegen de club waar hij als voetballer actief was. Met het duel in Milaan kwam hij dinsdagavond op gelijke hoogte met Liverpool-manager Jürgen Klopp en hoeft hij alleen Mircea Lucescu (115), José Mourinho (151), Pep Guardiola (168), Arsène Wenger (184), Sir Alex Ferguson (190) en Carlo Ancelotti (198) voor zich te dulden.

Lautaro Martínez kreeg uit dat veldoverwicht de meeste kansen, maar had het vizier niet op scherp staan in het eerste bedrijf, hoewel de Argentijn meerdere keren goed in stelling werd gebracht. Vlak voor de pauze moest zijn collega-aanvaller Marcus Thuram met een hamstringblessure naar de kant en dat was de man door wie Martínez continu in stelling werd gebracht.

Dat was een van de redenen waarom Internazionale in het tweede bedrijf minder voor elkaar kreeg dan voor de pauze. Mede daardoor werd Dumfries na zeventig minuten ingebracht en de wingback had een groot aandeel in het aanvalsspel van Internazionale. Na zeventig minuten had hij eerst een gevaarlijke voorzet, die door Stefan Savic met enige moeite van de lijn werd gehaald. Niet veel later schoot hij vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar werd zijn inzet geblokt.

Toch was het niet Dumfries, maar Marko Arnautovic - die Thuram was komen vervangen halverwege - die de ban brak. Na een ongelukkige botsing op het middenveld bij Atlético Madrid werd Martínez tien minuten voor tijd de diepte ingestuurd. Zijn poging werd nog gestopt door Jan Oblak, maar de rebound viel voor de voeten van de voormalig speler van FC Twente, die de bal via een Atlético-verdediger uiteindelijk over de lijn kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zodoende boekt Internazionale de negende overwinning op rij en krijgt Simeone in zijn jubileumwedstrijd een nederlaag voorgeschoteld. Een beslissing in het tweeluik is het allerminst, al moet Atléti - bij wie Memphis Depay negentig minuten op de bank bleef - dan wel uit een ander vaatje tappen.

Spelersprofiel

M. Arnautović


Geboortedatum:
19 april 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Wien
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.