Effectief Real en uitblinker Bellingham zetten Girona en Blind te kijk

Real Madrid heeft zaterdag en einde gemaakt aan de ongeslagen status van Girona. De Koninklijke nam al voor de rust afstand van de stuntploeg in La Liga, bij wie Daley Blind negentig minuten in actie kwam.

Girona
Girona
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Girona had tot de topper tegen Real zes competitieduels op rij gewonnen en hoopte voor een volgende stunt te kunnen zorgen. De thuisploeg was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een openingstreffer. Yangel Herrera en Viktor Tsygankov namen het doel van Kepa Arrizabalaga onder vuur met kopballen. Herrera stuitte op de keeper van Real en Tsygankov raakte de paal.

Blind kijkt toe
Real ontsnapte in de openingsfase aan een achterstand, maar nam na ruim een kwartier het initiatief en kwam via Joselu op 0-1. Jude Bellingham krulde de bal met buitenkant voet geweldig achter de Girona-defensie, waarna Joselu uit de rug van Blind kwam en het net vond. Vier minuten later was het opnieuw raak voor Real: uit een hoekschop van Toni Kroos kopte Aurélien Tchouaméni raak. Blind keek verslagen toe hoe de Fransman hoog boven hem uit kwam.

Bellingham was vervolgens op weg naar de genadeklap voor Girona, maar keeper Paulo Gazzaniga lag in de weg. Real leunde met de comfortabele voorsprong achterover en gunde de thuisploeg de bal. Girona kon onder het toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman het veldoverwicht niet omzetten in grote kansen en incasseerde een kwartier voor tijd nog een derde doelpunt.

Real aan kop
Bellingham zette de aanval op en nadat Joselu het doel van Gazzaniga onder vuur nam, kwam de bal via Joselu voor de voeten van de Engelsman. De talisman van Real maakte zijn zesde doelpunt in acht duels in La Liga. Real-trainer Carlo Ancelotti haalde Bellingham vrijwel direct na zijn goal naar de kant voor Dani Ceballos. Real speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Napoli.

De late rode kaart voor captain Nacho Fernandez was nog een tegenvaller voor Ancelotti. Nacho ging in blessuretijd compleet onnodig en met een ruime voorsprong op het bord met een vliegende sliding hard door op het been van Portu.

Voor Real is de overtuigende overwinning bij Girona een opsteker na het verlies in de Madrileense derby tegen Atlético Madrid. De ploeg van Ancelotti komt ook weer aan de leiding in La Liga en staat één punt voor op Barcelona, dat vrijdagavond won van Sevilla. Girona bezet nog altijd de derde plek in Spanje. Het gat met nummer vier Athletic Bilbao is vijf punten.