Barcelona dolgelukkig met eigen doelpunt van Sergio Ramos

Barcelona heeft vrijdagavond dankzij een eigen doelpunt van uitgerekend Real Madrid-legende Sergio Ramos gewonnen van Sevilla: 1-0. Door die minimale zege staan de Catalanen weer bovenaan in LaLiga.

© Ziggo Sport
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Ramos keerde onlangs terug naar Sevilla, de club waar hij zijn loopbaan begon en die hij in 2005 verruilde voor Real Madrid. De verdediger speelde vervolgens liefst zestien jaar voor De Koninklijke en stond in die tijd in El Clásico regelmatig tegenover Barcelona. Voor aanvang van een van deze wedstrijden nam hij in 2016 ene Yamine Lamal als mascotte mee het veld van het Camp Nou op.

Vrijdagavond had Yamal (16) een basisplaats bij Barcelona en Ramos (37) bij Sevilla. Alsof het zo moest zijn zorgden de twee gezamenlijk voor de enige treffer van de wedstrijd: een kwartier voor tijd kopte Yamal de bal voor het Sevilla-doel, waar Ramos zo ongelukkig was dat hij zijn eigen doelman passeerde. Voor de ervaren mandekker betekende het zijn derde eigen goal ooit in LaLiga.

Barcelona kon deze meevaller wel gebruiken, want zonder de geblesseerde Frenkie de Jong had de kampioen het niet makkelijk tegen Sevilla. De kampioen kwam maar moeizaam tot kansen, al had João Félix Barcelona na ruim twintig minuten wel op voorsprong moeten zetten. Van dichtbij schoot de Portugees echter op de lat.

De beste kans van Sevilla in de eerste helft was voor Lucas Ocampos. Gavi voorkwam op de doellijn dat de voormalig Ajacied scoorde. Barcelona raakte Raphinha even hierna kwijt met een hamstringblessure. Zo kort na afloop is er (uiteraard) nog geen duidelijkheid over de ernst van de kwetsuur, maar het ziet ernaar uit dat de Braziliaan voorlopig afwezig zal zijn.

In de tweede helft bleef Barcelona zoekende. Robert Lewandowski en Jules Koundé kregen wel mogelijkheden, maar al met al was het behoorlijk teleurstellend wat de thuisploeg in aanvallend opzicht liet zien. Het ongelukkige moment van Ramos kwam Barcelona dan ook erg goed uit.

Door de overwinning staat Barcelona nu weer bovenaan in LaLiga. Sevilla staat twaalfde, nadat het maar twee van zijn eerste zeven competitiewedstrijden wist te winnen. De Andalusiërs nemen het dinsdag in de Champions League op tegen PSV: dit duel wordt gespeeld in Eindhoven.