Ancelotti noemt belangrijk verschil tussen Real Madrid en Girona

Reacties

Real Madrid, tweede in La Liga, reist zaterdag naar Catalonië voor een wedstrijd tegen de koploper. Nee, niet Barcelona maar het iets noordelijker gelegen Girona is de tegenstander. Carlo Ancelotti, trainer van de Madrilenen, blikt vooruit.

Ancelotti noemt belangrijk verschil tussen Real Madrid en Girona
© Pro Shots
Girona
Girona
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

De gelouterde Italiaan raakt niet snel in de war en weet ook wel dat de stand na zeven wedstrijden nog niet bepalend is, al klinken de eerste geluiden over een 'Spaans Leicester City'-verhaal. Ancelotti respecteert de opponent, dat wel. 'We moeten de stand serieus nemen. Girona heeft het in de eerste wedstrijden beter gedaan dan de rest, dat moeten we respecteren. Wel hebben ze een groot voordeel', begon Ancelotti zijn persconferentie met mooie woorden voor de ploeg van Daley Blind.

'Ze spelen niet in Europa en ze kunnen de wedstrijden dus goed voorbereiden. Internationale competities hebben grote invloed op een team', aldus de trainer, die dat bekrachtigde met een voorbeeld. 'Na de interlandbreak spelen we op 21 oktober uit bij Sevilla. Er zijn spelers die de negentiende 's middags terugkomen. Als hun vlucht vertraagd is, moet ik de spelers zeggen dat we elkaar dan maar in Sevilla zien', schetste Ancelotti het overvolle schema van zijn pupllen.

Real is gewaarschuwd. Girona is niet alleen koploper, vorig seizoen snoepte de club ook twee keer punten af van de grootmacht uit de hoofdstad: in Madrid werd het 1-1, in het Estadi Montilivi beleefde Taty Castellanos zijn finest hour door alle vier de Girona-goals te maken in een 4-2 zege. Het goede nieuws: Castellanos is vertrokken naar Lazio. Ancelotti weet desondanks dat het beter moet.

Over de staat van zijn selectie had hij veelal goed nieuws. 'We hebben Antonio Rüdiger terug, hij had niks ernstigs. Vinícius Júnior kan en zal ook starten. Hoe lang? Dat hangt ervan af wat ik hem vraag. Als ik niet hoef te sprinten hou ik het negentig minuten vol, honderd lukt dan ook nog wel', lachte de coach, die wel David Alaba moet missen. 'Ook dat is niks ernstigs, een klein probleempje. We gaan proberen hem speelklaar te krijgen voor dinsdag.' Die avond gaat Ancelotti met Real in Champions League-verband op bezoek bij zijn oude vrienden van Napoli.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Girona
Meer over Girona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.