Blind bespreekt gemengde gevoelens bij Bayern-tijd

Reacties

De carrière van Daley Blind nam een paar verrassende wendingen na zijn vertrek bij Ajax. De Amsterdammer schreef een landstitel bij op zijn imposante cv namens Bayern München en is nu een belangrijke pion in dé stuntploeg van het jaar tot dusver: LaLiga-koploper Girona.

Blind bespreekt gemengde gevoelens bij Bayern-tijd
© Pro Shots

In een interview met The Athletic bespreekt Blind zijn avonturen in München, waar hij weinig aan spelen toekwam, en de overstap naar zijn huidige werkgever. 'Girona wilde me al toen ik naar Bayern ging. Ik had toen wat problemen bij Ajax, met de trainer Alfred Schreuder. Het bestuur koos zijn kant en ik besloot dat ik moest vertrekken.'

Toen werd het dus Duitsland in plaats van Spanje. 'Als speler heb ik niet genoten van mijn tijd in München, maar ik heb er als voetballiefhebber wél van genoten. Ik heb geleerd van Joshua Kimmich en Thomas Müller, van hoe zij trainden, en van de manier waarop Julian Nagelsmann coachte. Ik probeerde van hen te leren in plaats van erover te klagen dat ik niet speelde', blikt Blind terug. Na een half jaar trok hij de poort van de Allianz Arena wel achter zich dicht. Volgende bestemming: Girona.

'Ik kwam kijken naar de stad, de kust, het platteland, de club en ik heb mensen gesproken. Mijn vrouw en kinderen vinden het leuk. Girona is niet één van de grootste clubs ter wereld, maar ze waren positief, wilden groeien en ik werd enthousiast toen ik met de trainer over de speelstijl en de club sprak. Ik heb er tot nu toe geen spijt van, en de goede start heeft ook geholpen.'

Blind was woensdagavond invaller tijdens de overwinning van zijn ploeg bij Villarreal. Daarmee blijft Girona leider in LaLiga, dit weekend verdedigen ze die positie tegen de eerste achtervolger: Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.