Girona wint en behoudt zijn sensationele koppositie

Reacties

Real Madrid heeft zich hersteld van de opdoffer in de Madrileense derby afgelopen weekend. Las Palmas ging over de knie: 2-0. Koploper is het team van Carlo Ancelotti daarmee niet, want Girona won zijn wedstrijd en blijft La Liga sensationeel genoeg aanvoeren. De stuntploeg had daar Daley Blind overigens amper voor nodig.

Girona wint en behoudt zijn sensationele koppositie
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Las Palmas
Las Palmas

Jude Bellingham mocht in Bernabéu vanaf de bank kijken naar hoe zijn ploeggenoten het de promovendus, met Daley Sinkgraven aan de aftrap, vanaf de eerste minuut flink lastig maakten. Onzorgvuldigheid in de afwerking en prima werk van doelman Álvaro Valles hielden de stand op 0-0 voor de geelhemden, die sowieso opvallen om hun solide defensieve arbeid in La Liga.

Pas bij het ruiken van de thee moest Las Palmas buigen. Brahim Díaz kon van een kleine afstand inschieten en deed dat overtuigend. Tien minuten na de rust verdubbelde Joselu de marge. Puntgave voorzet van Rodrygo, knap binnengekopt door de spits van de Madrilenen. Verder bleef Las Palmas gevrijwaard van nog meer schade. Zelf scoren zat er ook niet in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid is zodoende tweede in La Liga, met achttien uit zeven heeft de ploeg van Carlo Ancelotti zich hersteld van de derbynederlaag tegen Atlético Madrid van afgelopen weekend. Zaterdag krijgen ze de kans om de koppositie te ontfutselen aan de huidige bezetter: Real gaat uit naar Girona.

Villarreal
Villarreal
1 - 2
Girona
Girona

Girona won zelf dus ook. Tegen Villarreal had het Blind amper nodig, de Amsterdammer kwam pas in de laatste minuten van de bank. Dani Parejo maakte uit een strafschop 1-0, Girona kwam echter terug. Artem Dovbyk maakte 1-1, vijf minuten later was het Eric Garcia, gehuurd van buurman Barcelona, die met het winnende doelpunt op de proppen kwam. Het team van trainer Michel heeft nu een punt meer dan Real Madrid en staat fier bovenaan La Liga.

Overige uitslag:

Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
2 - 2
Getafe
Getafe
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Girona
Meer over Girona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.