Duitse media in paniek: 'Flick maakt ons EK zo kapot!'

Reacties

Duitsland sloot zijn matige oefenweek in stijl af met een 0-2 nederlaag tegen Colombia, na eerder al een gelijkspel en een nederlaag. De Duitse pers heeft na afloop vernietigende woorden over voor de ploeg en vooral Hansi Flick.

Duitse media in paniek: 'Flick maakt ons EK zo kapot!'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
0 - 2
Colombia
Colombia

Sportblad Kicker gaat er in het commentaar hard in. 'De nationale ploeg gaat met een vernietigend totaalplaatje naar de zomerstop. De steeds besluitelozer ogende experimentenkoers van coach Hansi Flick toonde geen enkele positieve uitwerking. De DFB-elf maakte bij de volledig verdiende nederlaag opnieuw een onzekere, onsamenhangende indruk', begint het stuk.

'Directeur Rudi Völler had Flick zijn baan verzekerd, maar na opnieuw een troosteloze voorstelling zonder enige vooruitgang is het de vraag of die belofte nog geldig kan zijn. Een jaar voor het EK lijken de bondcoach en zijn ploeg de oriëntatie volledig kwijt te zijn', luidt de kritiek die zeker door wie de huisstijl van het blad kent als ongemeen fel kan worden uitgelegd. 'Drie zeges uit elf wedstrijden dit seizoen zijn een bewijs voor een toestand die in hoogst alarmerend is.'

Waar Kicker de nuance doorgaans in het oog houdt, heeft Bild daar minder een handje van. 'Help! Flick maakt ons EK zo kapot', kopt het boulevardblad. 'De ploeg van Flick heeft geen idee, krijgt amper kansen. Aan de zijlijn kijkt de trainer maar wat rond. Een jaar voor het EK is de stemming op een dieptepunt beland, op de tribune zijn de eerste bordjes met 'Flick raus' al te zien.' Het blad geeft Flick een 6 in de beoordeling, lager kan in Duitsland niet.

Het is menens, want ook kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft het voetbaltoneel betreden. 'Bij de nationale ploeg functioneert niets', is een kop die aan duidelijkheid niets te wensen over laat. 'De vraag of de deze week opgedane indrukken opwegen tegen het verlies aan vertrouwen, die kan de bondscoach nu voor zichzelf gaan beantwoorden. Als de baangarantie tenminste nog geldig is', klinkt het fijntjes.

Lees hier meer over de Duitse crisis.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.