Duitse bond moet topkandidaat voor erfenis Löw wegstrepen

Reacties

Hansi Flick gold als een belangrijke kandidaat om Joachim Löw na het EK op te volgens als bondscoach van Duitsland, maar de nationale voetbalbond DFB zal zijn naam moeten wegstrepen. Bayern München laat de succestrainer komende zomer onder geen beding vertrekken.

Duitse bond moet topkandidaat voor erfenis Löw wegstrepen
© Pro Shots

Flick was tussen 2006 en 2014 de assistent van Löw bij Die Mannschaft en is sinds de zomer van 2019 werkzaam bij Bayern. Hij begon als de rechterhand van Niko Kovac, maar toen de Kroaat werd ontslagen, kreeg Flick de kans als de eindverantwoordelijke. Dat is een gelukkige keuze gebleken: onder leiding van Flick pakte Bayern in ruim een jaar tijd liefst zes hoofdprijzen.

Löw neemt na het aankomende EK afscheid als bondscoach van Duitsland en dus moet de DFB op zoek naar een opvolger. De naam van Flick dook al snel op en de Bayern-trainer weigerde een samenwerking uit te sluiten. Dat doet Bayern-baas Karl-Heinz Rummenigge nu wél.

Rummenigge kreeg de vraag hoe waarschijnlijk het is dat Flick volgend seizoen nog trainer van Bayern zal zijn. 'Dat heeft niets met waarschijnlijkheid te maken. Het is een feit', antwoordde de topman tegen Die Welt. Rummenigge voegde eraan toe dat hij Flick al heeft laten weten dat de coach niet mag vertrekken en dat Flick dit 'op professionele wijze' geaccepteerd heeft. Het contract van de trainer bij Bayern loopt tot de zomer van 2023 door.

De geruchten over het bondscoachschap werden versterkt door het feit dat Flick en technisch directeur Hasan Salihamidzic niet op een lijn zaten. De problemen tussen de twee werden deze week uitgesproken. 'Bayern is een grote familie', zei Rummenigge daarover. 'En alles wat er in een familie gebeurt moet binnen de familie opgelost worden. Dat is gebeurd. Ik ben blij dat ze er met elkaar uit zijn gekomen. Zo doen we dat bij Bayern München.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.