Klopp stelt Duitse bond teleur met antwoord op vraag over toekomst

Reacties

Jürgen Klopp sluit uit dat hij na de zomer Joachim Löw opvolgt als bondscoach van Duitsland. De manager van Liverpool ging dinsdagmiddag tijdens zijn persconferentie richting het Champions League-duel met RB Leipzig in op de geruchten.

Klopp stelt Duitse bond teleur met antwoord op vraag over toekomst
© Pro Shots

Al vrij snel nadat Löw bekendmaakte na het EK van komende zomer op te stappen, berichtte BILD dat de Duitse voetbalbond twee kandidaten voor diens erfenis op het oog heeft: Klopp en Bayern München-trainer Hansi Flick.

Eén naam kan alvast van het verlanglijstje worden gevoerd. 'Nee, ik ben niet beschikbaar', meldde Klopp, wiens verbintenis op Anfield nog doorloopt tot medio 2024. 'Ik heb nog een contract voor drie jaar bij Liverpool, dus zo simpel is het. Je tekent een contract en normaal gesproken houd je jezelf aan dat contract. Bij Mainz had ik ook een contract en daar heb ik me toen ook aan gehouden ondanks de interesse van andere Bundesliga-clubs met meer geld. Het gaat dus om de timing en in dit geval hoef ik er dus niet over na te denken.'

Desondanks weet Klopp zeker dat er een goede opvolger voor Löw gevonden wordt: 'Jogi Löw heeft geweldig werk geleverd. Hij wil op het EK de kroon op zijn werk zetten en dan zal iemand anders het overnemen. Ik weet zeker dat er een goede opvolger komt met alle goede Duitse managers die er op dit moment zijn.'

Bij Liverpool verkeert Klopp in zwaar weer. De landskampioen dreigt zelfs Europees voetbal mis te lopen na een horrorreeks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.