Droom Syrië blijft in leven na krankzinnig slot, Zuid-Korea naar WK

Reacties

Syrië heeft zich geplaatst voor de play-offs voor het WK 2018 in Rusland. Door een zinderend gelijkspel bij Iran heeft het door een burgeroorlog geteisterde land nog steeds de kans om haar droom waar te maken.

Droom Syrië blijft in leven na krankzinnig slot, Zuid-Korea naar WK

Iran, dat al zeker was van deelname aan het WK, leek niet het aangewezen land om tegen te stunten. Met slechts acht doelpunten voor en nul doelpunten tegen in negen wedstrijden, wist het land zich al snel te verzekeren van de groepswinst. Zuid-Korea (veertien punten), Syrië (twaalf punten) en Oezbekistan (twaalf punten) vochten dinsdagavond om de tweede en derde plek.

Bij de thuisploeg begon AZ'er Alireza Jahanbakhsh in de basis, terwijl SC Heerenveen-spits Reza Ghoochannejhad op de bank zat. Hoewel de Syriërs op voorsprong kwamen via Mohamad Tamer Haj, die wat geluk had met een klungelende doelman en de binnenkant van de paal, stelde Iran vrij eenvoudig orde op zaken.

Twee treffers van aanvaller Sardar Azmoun zorgden voor de 2-1 voorsprong van Iran. Hierdoor leken de bezoekers afhankelijk van de uitslag bij Oezbekistan - Zuid-Korea. Doordat dit - weinig enerverende - duel in 0-0 eindigde, plaatste Zuid-Korea zich als nummer twee direct voor het WK. Oezbekistan leek de lachende derde te worden, maar de Syriërs gooiden in extremis roet in het eten. Omar Al Soma kroonde zich tot held van de natie door de 2-2 binnen te tikken in de 93ste minuut, waardoor Syrië op doelsaldo Oezbekistan onder zich houdt.

Syrië wacht nu een confrontatie met de nummer drie van de andere Aziatische poule. Dit wordt het Saoedi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk of Australië. De winnaar van dit tweeluik moet het vervolgens in een intercontinentale play-off opnemen tegen de nummer vier van de CONCACAF. Dat wordt zeer waarschijnlijk Panama, Honduras of de Verenigde Staten.

Andere uitslag:
Qatar - China 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.