Van Marwijk heeft WK-ticket voor het grijpen na ontsnapping Australië

Australië heeft dinsdag in de WK-kwalificatie teleurgesteld met een zwaarbevochten 2-1 zege op Thailand. De Socceroos klimmen over het Saoedi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk, maar verzuimden om aan het doelsaldo te werken. Van Marwijk heeft daardoor aan een 1-0 zege op Japan genoeg om zich te plaatsen voor het WK in Rusland.

De thuisploeg had de hele wedstrijd de overhand tegen Thailand, dat in de kwalificatiereeks pas twee punten had verzameld. Toch kreeg Australië het lang niet voor elkaar om doelman Sinthaweechai Hathairattanakool te passeren.

Na 69 minuten was het dan toch raak voor Australië. Tomi Juric, twee seizoenen geleden nog speler van Roda JC Kerkrade, verschalkte Hathairattanakool op aangeven van Aaron Mooy. Pokkhao Anan zorgde vervolgens verrassend voor de gelijkmaker. Na 86 minuten bokste Hathairattanakool een corner niet goed weg en profiteerde Mathew Leckie: 2-1.

Van Marwijk komt met Saoedi-Arabië dinsdag om 19.30 uur uit tegen Japan. Het zou voor het eerst sinds het WK van 2006 in Duitsland zijn dat het land zich kwalificeert voor een eindronde.