Van Marwijk: 'Meest teleurstellende resultaat in laatste twee jaar'

Saoedi-Arabië heeft dinsdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen de Verenigde Arabische Emiraten (2-1). De formatie van Bert van Marwijk heeft directe plaatsing voor het WK in Rusland nu niet meer in eigen hand.

'Dit is het meest teleurstellende resultaat in de laatste twee jaar', sprak Van Marwijk na afloop tegenover Voetbal International. 'Wij hadden het in eigen hand om een belangrijke stap te zetten voor directe plaatsing en dat hebben we nagelaten. Het was volledig onnodig.'

Saoedi-Arabië kwam na twintig minuten op voorsprong door een strafschop van Nawaf Al-Abid. Uiteindelijk gingen de Verenigde Arabische Emiraten er met de drie punten vandoor. 'Ik dacht dat we in de tweede helft alleen maar sterker zouden worden en het zouden afmaken', baalde de bondscoach. 'Dat gebeurde niet. Opnieuw een onnodige goal gaf de Emiraten nieuwe kracht. We hebben alleen maar aangevallen, maar we misten de kracht en overtuiging om de 2-1 achterstand goed te maken.'

Door de nederlaag moet Saoedi-Arabië de wedstrijd tussen Japan en Australië op donderdag 31 augustus in de gaten houden. 'Voor rechtstreekse plaatsing zijn we nu afhankelijk van het resultaat van Japan-Australië. We zullen het dan over een week in eigen huis moeten afdwingen tegen Japan.'