Directe route naar WK in gevaar voor Van Marwijk

Saoedi-Arabië is tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen in de strijd om een WK-ticket. De Verenigde Arabische Emiraten waren in eigen huis met 2-1 te sterk, waardoor directe plaatsing in gevaar komt voor de formatie van bondscoach Bert van Marwijk.

In de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong door een strafschop van Nawaf Al-Abid. Nog voor de rust maakte Ali Ahmed Mabkhout de gelijkmaker. Na de pauze deed een steenhard afstandsschot van Ahmed Khalil Saoedi-Arabië de das om. In de slotfase kreeg Mahmoud Khamis zijn tweede gele kaart namens de Verenigde Arabische Emiraten.

Saoedi-Arabië staat nog altijd tweede in de poule, maar neemt het in de laatste speelronde op tegen groepshoofd Japan. Bovendien kan Australië de tweede plaats overnemen door donderdag een goed resultaat te boeken tegen datzelfde Japan. Australië heeft nog een extra wedstrijd te spelen: op 5 september tegen Thailand.

Plek één en twee geven recht op directe plaatsing voor het eindtoernooi. Ook via een derde plek is het WK nog haalbaar, maar dan wel via play-off-duels. Ook de Verenigde Arabische Emiraten maken nog kans op het brons. Zij hebben namelijk drie punten minder dan de equipe van Van Marwijk.