Dramatische week vol onrust eindigt met volgende dreun voor Benfica

Reacties

Benfica heeft woensdagavond opnieuw een enorme domper te verwerken gekregen. De Portugese grootmacht leek op weg naar een zege bij laagvlieger Portimonense én de daarbij horende voorsprong van drie punten op rivaal Porto. De zege werd uit handen gegeven, waardoor Porto later vanavond afstand kan nemen. Dat allemaal in het duel dat volgde op een week vol onrust.

Dramatische week vol onrust eindigt met volgende dreun voor Benfica
© Pro Shots
Portimonense
Portimonense
2 - 2
Benfica
Benfica

Door een 0-0 gelijkspel tegen Tondela verzuimde Benfica vorige week de koppositie al te pakken, rivaal Porto had immers met 2-1 verloren van Famalicão. Dat leidde vervolgens tot schandalige acties van aanhangers van de club, of wat daarvoor door moet gaan. De spelersbus werd vanaf een viaduct met stenen bekogeld en Julian Weigl en Andrija Zivkovic raakten daarbij licht gewond door brekend glas.

Daarmee was het nog niet gedaan, want de huizen van Benfica-spelers Rafa Silva en Pizzi en hoofdtrainer Bruno Lage werden ook nog eens beklad. Juist die twee spelers stonden woensdagavond aan de basis van het openingsdoelpunt na achttien minuten. Pizzi (foto) knalde hard raak in de korte hoek na breedleggen van Silva: 0-1.

Na een half uur zat Benfica al op rozen. Andre Almeida profiteerde van een enorme blunder van Portimonense-verdediger Lucas, die over de bal heen maaide. Daardoor kon Almeida eenvoudig de 0-2 maken.

In de tweede helft ging het alsnog helemaal mis voor Benfica. Na 66 minuten kopte Dener de 1-2 op het scorebord. Met een geweldige afstandsknal ontnam Junior Tavares de gasten even later de ó zo belangrijke zege.

Dat Benfica door een punt voor even koploper is lijkt slechts een doekje voor het bloeden. Porto komt later vanavond nog in actie in eigen huis tegen Maritimo. In Portugal gaat bij een gelijk aantal punten het onderlinge resultaat boven het doelsaldo en dat is in het voordeel van Porto, na twee zeges op Benfica eerder dit seizoen. Met minimaal een gelijkspel lost Porto Benfica dus alweer af op de Portugese troon.

FC Porto
FC Porto
1 - 0
Marítimo Funchal
Marítimo Funchal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.