Benfica laat gouden kans liggen in Portugese titelstrijd

Net als concurrent FC Porto heeft Benfica bij de hervatting van de Portugese competitie direct punten gemorst. In eigen huis kwam de topploeg tegen Tondela niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de koppositie in handen blijft van Porto.

Benfica
Benfica
0 - 0
Tondela
Tondela

Te midden van de lege tribunes van het Estádio da Luz kwam Benfica maar moeizaam op gang. Het tempo lag te laag in Lissabon en middenmoter Tondela deed weinig moeite er een spektakel van te maken. De bezoekers verdedigden compact en dat was succesvol. Benfica kwam in de eerste helft wel tot een aantal kansen, maar de situaties werden niet goed uitgespeeld door Rafa Silva, Pizzi en Carlos Vinícius.

Benfica verhoogde na rust langzaam maar zeker de druk. Pizzi was dicht bij de 1-0, maar zag zijn schot met buitenkant rechts gekeerd worden door doelman Claudio Ramos. De Tondela-keeper werd even later geweldig geholpen door verdediger Philipe Sampaio, die zich voor de bal gooide bij een knal van Vinícius en daarmee de openingstreffer voorkwam.

Het ongeduld bij Benfica nam toe en trainer Bruno Lage probeerde met het inbrengen van Haris Seferovic nog een impuls te geven. De Zwitserse aanvaller kreeg een van de grootste kansen in de slotfase, maar zijn schot ging voorlangs. Invaller Dyego Sousa was daarna nog gevaarlijk met een kopbal, maar de inzet ging via Ramos tegen de lat.

Tondela hield knap stand, ongetwijfeld tot grote opluchting bij Porto. De concurrent van Benfica verloor woensdagavond bij Famalicão en vreesde ingehaald te worden door Benfica. In Portugal gaat bij een gelijk aantal punten het onderlinge resultaat boven het doelsaldo en dat is in het voordeel van Porto, na twee zeges op Benfica eerder dit seizoen. Er zijn nog negen speelrondes te gaan in de Primeira Liga.