Spelersbus Benfica bekogeld; Weigl en Zivkovic naar ziekenhuis gebracht

Reacties

Na het teleurstellende gelijkspel van donderdagavond tegen Tondela is de spelersbus van Benfica aangevallen. Julian Weigl (foto boven) en Andrija Zivkovic raakten door brekend glas gewond.

Spelersbus Benfica bekogeld; Weigl en Zivkovic naar ziekenhuis gebracht
© Pro Shots

Benfica kwam donderdag in eigen huis niet tot scoren tegen het nietige Tondela (0-0) en verzuimde daardoor de koppositie over te nemen van FC Porto, dat een dag eerder had verloren van stuntploeg Famalicão (2-1). Toen de spelersbus van Benfica na afloop het stadion verliet, werden er vanaf een viaduct twee stenen gegooid. Een steen kwam binnen via het voorraam, een via de zijkant.

Weigl en Zivkovic werden bij de aanval geraakt door rondspringend glas. Hoewel de situatie volgens Record niet ernstig leek, werden de twee uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten onderzoeken en behandelen. De spelersbus werd begeleid door de politie, maar er kon niemand worden opgepakt voor de laffe daad.

Het incident brengt traumatische herinneringen terug voor Weigl, die deel uitmaakte van de selectie van Borussia Dortmund die het in april 2017 opnam tegen AS Monaco. De spelersbus van de Duitsers werd op weg naar dit Champions League-duel getroffen door een bomaanslag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.