Dit zijn de voorspellingen van de titelkansen in de Premier League

Reacties

De spanning in de Premier League is om te snijden. Arsenal, Liverpool en Manchester City zijn verwikkeld in een nek-aan-nekrace om de landstitel. Met nog tien duels te gaan voeren The Gunners de ranglijst aan, maar de huidige koploper geldt niet als de favoriet.

Dit zijn de voorspellingen van de titelkansen in de Premier League

Arsenal won zaterdag ternauwernood van Brentford en zag concurrenten Liverpool en City elkaar een dag later op gelijke hoogte houden. Door die resultaten nam de ploeg van Mikel Arteta de koppositie op doelsaldo over van The Reds. De supercomputer van Opta becijferde dat de titelkansen van Arsenal met 5,8 procent stegen.

Dat wil niet zeggen dat Arsenal ineens titelfavoriet is. Integendeel. De voorspellingen van het databureau geven de lijstaanvoerder 18,8 procent kans om de eerste plaats te consolideren. City staat derde, maar geldt nog altijd als beoogd kampioen. De kans dat The Citizens de titel prolongeren, is volgens Opta 45,9 procent. Liverpool volgt op 35,3 procent.

Topper in Londen
Vanwege de kwartfinales van de FA Cup en de interlandperiode komen de titelkandidaten de komende weken niet in actie in de Premier League. Aan het einde van deze maand vervolgt Liverpool de Engelse competitie met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion en staat in het Etihad Stadium de topper tussen Arsenal en City op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.