Titelstrijd naar kookpunt na meeslepende clash tussen Liverpool en City

Reacties

Liverpool en Manchester City hebben zondagavond allebei een punt gepakt. Mede door een fout van Nathan Aké eindigde de vermakelijke topper in 1-1.

Titelstrijd naar kookpunt na meeslepende clash tussen Liverpool en City
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Aangezien Arsenal zaterdag al drie punten pakte door een late overwinning op Brentford, stond de druk er bij zowel Liverpool als City goed op. Met Aké en Virgil van Dijk begonnen er twee Nederlanders aan de topper. Cody Gakpo moest genoegen nemen met een reserverol, na twee Premier League-wedstrijden op rij in de basis te hebben gestaan. Ryan Gravenberch zat nog niet bij de wedstrijdselectie wegens een enkelblessure.

Zoals je van te voren eigenlijk al wel kon uittekenen, begon het duel in een zeer hoog tempo. Dat leidde in het begin tot een aantal kansen voor City, onder anderen voor Kevin De Bruyne. De Belg drong de zestien van Liverpool binnen en liet Caoimhín Kelleher kansloos, maar zijn chip eindigde net naast de paal.

Aan de andere kant werd ook Liverpool gevaarlijk. Luis Díaz leek The Reds zelfs op voorsprong te schieten, maar doordat aangever Darwin Núñez in buitenspelpositie stond ging er een streep door de treffer. Aan de andere kant viel de goal wel. Op Anfield zijn ze slimme corners wel gewend, maar niet van de tegenpartij. De Bruyne sneed een hoekschop aan op het moment dat de defensie van Liverpool in de luren werd gelegd. John Stones profiteerde daar optimaal van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool ging hierna in de achtervolging en kreeg via Núñez wat kansen, maar de grootste was er misschien nog wel voor Dominik Szoboszlai. De Hongaar stond vogeltje vrij in de zestien van City, maar kopte een op maat gegeven voorzet van Harvey Elliott naast de goal, waardoor City de voorsprong mee de rust in kon nemen.

In de tweede helft ging Liverpool op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er al snel. De vaak zo solide spelende Aké ging in de fout. De Oranje-international gaf een te korte terugspeelpass op Ederson, die met alle gevolgen van dien moest corrigeren door Núñez omver te schoppen. Liverpool kreeg een strafschop en Alexis MacAllister benutte deze feilloos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na het strafschopmoment rook Liverpool bloed. Ederson had zo veel last van zijn botsing met Núñez dat hij zich moest laten wisselen, voor Stefan Ortega. Op het uur kwam Mohammed Salah nog binnen de lijnen en met name Díaz werd een aantal keer gevaarlijk, maar telkens ontbrak het aan de juiste voortzetting. Aan de andere kant werd City ook nog gevaarlijk. Kelleher bokste een voorzet zo tegen de schouder van Phil Foden aan, die de bal op de lat zag landen.

Met Gakpo in de ploeg klopte Liverpool in de slotfase nog op de deur en was het voor City vooral tegenhouden. Toch kreeg de ploeg van Pep Guardiola vlak voor tijd nog een grote kans. Jérémy Doku raakte de paal, maar doelpunten vielen er verder niet meer. Door het gelijkspel is Arsenal de lachende derde. The Gunners staan in punten gelijk met Liverpool, maar gaan op basis van doelsaldo aan kop in Engeland. Manchester City staat derde en volgt op één punt.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.