Dit is de vermoedelijke opstelling van Celtic voor het CL-duel met Feyenoord

Reacties

Of Nat Phillips dinsdagavond in de basis begint bij Celtic, is volgens Schotse media het grootste twistpunt richting het Champions League-duel met Feyenoord. Verder staat grotendeels vast wie manager Brendan Rodgers aan de aftrap laat verschijnen in De Kuip.

Dit is de vermoedelijke opstelling van Celtic voor het CL-duel met Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

Phillips viel zaterdag geblesseerd uit tijdens het competitieduel met Dundee FC (3-0). Rodgers sprak vervolgens geruststellende woorden over de van Liverpool overgekomen verdediger, maar toch is het volgens berichten in Schotland de vraag of de Engelsman start. Andere opties centraal achterin zijn de Zweed Gustaf Lagerbielke, die zaterdag de vervanger was van Phillips, en de Ier Liam Scales, die de laatste drie competitieduels telkens in de basis begon.

Een andere mogelijke wijziging ten opzichte van het thuisduel met Dundee (3-0) vindt plaats voorin. Daar is het de vraag of de Zuid-Koreaanse aanwinst Hyun-Jun Yung zijn basisplaats behoudt of dat de Hondurese aankoop Luis Palma een kans krijgt vanaf de aftrap. Palma kwam eind augustus pas over van Aris Saloniki en maakte als invaller zijn debuut tegen Dundee. Als de 23-jarige linksbuiten start, verhuist Daizen Maeda naar de rechterflank.

Op het middenveld is de kans groot dat Reo Hatate (foto) terugkeert in de basis. De Japanse middenvelder maakte tegen Dundee als invaller zijn rentree na een spierblessure en is, mits fit, een vaste waarde bij Celtic. Vorig seizoen was de drievoudig international nog goed voor zes goals en acht assists op weg naar de landstitel. Als Hatate terugkeert in de basis, gaat dat waarschijnlijk ten koste van de Schotste middenvelder David Turnbull.

Vermoedelijke opstelling Celtic: Hart; Johnston, Phillips, Scales, Taylor; O'Riley, McGregor, Hatate; Maeda, Furuhashi, Palma.

Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.