Deschamps zet EK-deur open voor Frans supertalent

Reacties

Bradley Barcola maakt kans om opgenomen te worden in de definitieve selectie van Frankrijk voor het EK. De in een bloedvorm verkerende buitenspeler van Paris Saint-Germain maakte zijn debuut nog niet voor Les Bleus, maar dat maakt volgens bondscoach Didier Deschamps niet uit.

Deschamps zet EK-deur open voor Frans supertalent
© Pro Shots

Barcola - die afgelopen weekend nog kampioen van Frankrijk werd - is de laatste weken op dreef bij PSG. De klasse van de Fransman werd met name duidelijk in de uitwedstrijd in de Champions League bij Barcelona. Daarin stond een sprint van hem aan de basis van een rode kaart van Ronald Araujo en enkele minuten later gaf hij de assist bij de gelijkmaker van Ousmane Dembélé.

De goede prestaties van Barcola zijn ook niet Deschamps onopgemerkt gebleven. Nog nooit werd Barcola opgeroepen voor het Franse nationale team, maar dat zou wel eens sneller kunnen gebeuren dan hij denkt. 'Het is niet dat als we in de buurt van grote toernooien komen ik geen spelers op wil roepen die nog niet eerder zijn geselecteerd, ik zal mezelf er in ieder geval niet van weerhouden om dat te doen', begint de Franse bondscoach tegenover persbureau AFP.

'Ik ben niet conservatief en ik maak geen keuzes op basis van wat mensen zullen denken', vervolgt Deschamps, die daarna Barcola als voorbeeld aanhaalt. 'Sinds maart heeft Barcola zijn positieve ontwikkelingen voortgezet', besluit de oefenmeester, die hiermee een positief signaal geeft aan de buitenspeler.

Barcola kwam dan wel nog nooit in actie in de Franse hoofdmacht, maar was wel vertegenwoordigd in de meeste Franse nationale jeugdelftallen. Zo speelde hij in totaal dertien officiële wedstrijden voor het Onder-21 team van Les Bleus. Op het jeugd-EK van afgelopen zomer, waarin Frankrijk in de kwartfinales werd uitgeschakeld, kwam hij twee keer tot scoren en gaf evenveel assists. Woensdagavond komt Barcola mogelijk met PSG in actie tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League.

Spelersprofiel

B. Barcola


Geboortedatum:
2 september 2002
Leeftijd:
21
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Frankrijk Onder 21
Nationaal team:
Frankrijk Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.