Defensie Ajax wordt gekraakt: 'Niet veel hoger dan KKD-niveau'

Reacties

Ajax staat inclusief het gestaakte duel met RKC Waalwijk op 23 tegentreffers in de Eredivisie, het hoogste aantal van alle clubs op het hoogste niveau. Na een rampzalige tweede helft tegen PSV wordt de defensie van Ajax dan ook gekraakt in de analyse.

Defensie Ajax wordt gekraakt: 'Niet veel hoger dan KKD-niveau'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

Bij ESPN schoven Marciano Vink (ex-Ajax en ex-PSV) en Kees Kwakman aan, zij waren vernietigend over de Ajax-defensie. Tegen PSV hadden Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Gastón Avila een basisplaats. Laatstgenoemde werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Met name de backs moeten het ontgelden bij Vink. 'Gaaei en Avila… Ik denk dat het niet veel hoger is dat Keuken Kampioen Divisie-niveau.' Kwakman vond het ook niet goed. 'Het draait er ook om hoe je verdedigt. Daarin zijn Avila, Sutalo en Gaaei weer tekort in geschoten.'

Het Ajax uit de tweede helft was onherkenbaar voor Vink, omdat de analist vond dat de uitclub zo goed voor dag kwam in de eerste helft. 'Het zegt mij niet zoveel dat ze achttiende staan. Waar het mij om gaat, is dat Ajax een heel goede en degelijke eerste helft heeft gespeeld, waar de volgende trainer positieve dingen uit kan halen', sloot de voormalig Ajacied af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.