Extreem pijnlijke stats: nieuw clubrecord voor hekkensluiter Ajax

Reacties

Met het 5-2 verlies bij PSV heeft Ajax een negatief clubrecord gevestigd. Nooit eerder gingen de Amsterdammers in vijf achtereenvolgende Eredivisie-duels op rij onderuit.

Extreem pijnlijke stats: nieuw clubrecord voor hekkensluiter Ajax
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

Voorafgaand aan de nederlaag in Eindhoven moest Ajax achtereenvolgens zijn meerdere erkennen in FC Twente (3-1), Feyenoord (0-4), AZ (1-2) en FC Utrecht (4-3). Met de nieuwe verliesbeurt 'onttroont' Ajax de generaties van 1962 en 1999, die vier keer op rij verloren in Eredivisie-verband.

Ajax was al bezig aan de langste zegeloze reeks in de clubhistorie. Dat record is nu aangescherpt tot tien duels zonder triomf, sinds de 1-4 zege bij Ludogorets in de play-offs van de Europa League.

Het is verder geen verrassing dat Ajax na acht wedstrijden nog nooit zo'n karige oogst had als in dit seizoen (vijf punten). De afgelopen seizoenen hadden de Amsterdammers in dit stadium van de competitie minimaal elf punten méér bij elkaar gevoetbald.

Omdat FC Volendam zondag afrekende met Excelsior staat Ajax zelfs laatste, een unicum in deze fase van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.