Debuterende Kudus grijpt koppositie met West Ham

West Ham United is in ieder geval voor een nachtje koploper van de Premier League. De ploeg van David Moyes won vrijdagavond op Kenilworth Road met 1-2 van promovendus Luton Town door goals van Jarrod Bowen en Kurt Zouma.

Luton Town
Luton Town
1 - 2
West Ham United

Op vrijdagavond 1 september was het eindelijk zo ver: de eerste thuiswedstrijd van Luton in de Premier League, de vorige tegen Burnley was uitgesteld omdat het stadion nog niet voldeed aan de eisen voor voetbal in de Engelse hoogste afdeling. De thuisploeg van Rob Edwards begon aan zijn missie met veel enthousiasme, maar ging toch op achterstand naar de kleedkamer omdat Bowen, die fel werd uitgefloten door het thuispubliek, dik vijf minuten voor de pauze de score had geopend.

West Ham, met Édson Alvarez de hele wedstrijd binnen de lijnen en Mohammed Kudus die debuteerde met een invalbeurt in blessuretijd, hield de voorsprong vast en breidde die zelfs uit door een treffer van Kurt Zouma vijf minuten voor tijd. Dat was achteraf gezien een heel belangrijke goal, want in de laatste minuut van de reguliere speeltijd mochten ook de supporters van The Hatters juichen: Mads Andersen zorgde voor 1-2.

Daar bleef het ook bij. Luton zoekt dus nog altijd naar zijn eerste punt in de Premier League. West Ham heeft er daarentegen tien stuks uit de eerste vier wedstrijden en neemt zodoende de koppositie mee naar Oost-Londen. Manchester City kan die morgen weer overnemen door te winnen van Fulham.