De Vrij in de zevende hemel: 'Deze momenten blijven je een leven lang bij'

Stefan de Vrij droeg zondagavond met een rake kopbal bij aan een 4-2 overwinning van Internazionale op stadsgenoot AC Milan. De verdediger zette met succes het hoofd tegen een voorzet van Antonio Candreva en tekende daarmee voor de derde Inter-goal. Een magisch moment voor de Oranje-international.

'Op zo'n moment komt er veel emotie vrij', gaf De Vrij na de wedstrijd te kennen aan Inter TV. 'Deze momenten blijven je natuurlijk een leven lang bij. Scoren in de derby en die wedstrijd dan ook nog winnen, dat maakt unieke gevoelens in je los.'

In de kleedkamer was de stemming na afloop geweldig. 'Tegelijkertijd weten we dat het beter kan dan we vanavond hebben laten zien', counterde De Vrij. 'In de eerste helft hadden we het echt loodzwaar en nam Milan verdiend de voorsprong. Gelukkig hebben wij het op karakter gewonnen. De trainer maakte ons heel goed duidelijk wat er misging.'

'Het scheelde dat we vroeg in de tweede helft al twee keer achter elkaar scoorden. Dat bracht ons weer helemaal terug in de wedstrijd', aldus De Vrij. De voormalig Feyenoorder wilde nog niet vooruitlopen op de titelstrijd met Juventus, die na dit weekend weer compleet open ligt. 'Het staat allemaal erg dicht bij elkaar en wij moeten ervoor zorgen dat we blijven winnen. We gaan voor nu gewoon door naar de volgende wedstrijd voor de beker, want de Coppa Italia is ook ons doel.'

Zijn doelpunt tegen Milan was zijn tweede van dit seizoen. De Vrij scoorde in november ook op bezoek bij Torino (0-3). Vorig seizoen, in zijn eerste jaar in Milanese dienst, was de verdediger goed voor twee doelpunten. Opvallend genoeg waren ook tóen Milan en Torino zijn slachtoffers.