De Ligt verklapt met welke aanvaller hij de grootste problemen had

Reacties

Matthijs de Ligt is sinds kort ploeggenoot van een aanvaller die hem ooit tot het uiterste dreef. Van alle spelers waartegen hij vooralsnog speelde, was Leroy Sané volgens de verdediger van Bayern München het moeilijkst te verdedigen. In dienst van het Nederlands elftal speelde De Ligt viermaal tegen Sané.

De Ligt verklapt met welke aanvaller hij de grootste problemen had
© Pro Shots

'Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn natuurlijk van wereldklasse', zegt De Ligt in een interview met Kicker. 'Maar de speler die mij de grootste problemen bezorgde, was Leroy Sané in een interland. Hij was overal op het veld.' De Ligt leerde Sané vorige maand persoonlijk kennen tijdens de voorbereiding van Bayern in de Verenigde Staten. 'Toen heb ik hem dat ook gezegd', lacht hij.

© Pro Shots

Met name in de EK-kwalificatiewedstrijd van 24 maart 2019 (2-3 nederlaag) was Sané een plaag voor De Ligt. De aanvaller was trefzeker in de eerste helft; een dag na de wedstrijd zei De Ligt dat hij 'normaal gesproken niet tegenover zulke snelle aanvallers' staat. 'Voor mij was het een goede test. De eerste helft was zeker niet geslaagd. Sané had echt de overhand. Maar ik denk dat ik me in de tweede helft goed herpakt heb', vertelde hij toen aan Trouw.

De Ligt kwam voor een bedrag van minstens 67 en maximaal 77 miljoen euro over van Juventus. Die transfersom brengt druk met zich mee, maar de verdediger lijkt daar geen moeite mee te hebben. 'Als je voor een topclub als Bayern München speelt, is er altijd sprake van druk. Het maakt niet uit of je transfervrij bent binnengekomen of niet. Voor mij maakt het zeker niet uit, want ik leg mezelf altijd al enorme druk op.'

In dienst van Juventus is De Ligt naar zijn idee een 'complete verdediger' geworden. Toch wilde hij elders aan de slag. 'Ik stond nog twee jaar onder contract bij Juve, maar ik voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. Toen Bayern contact opnam, was ik meteen geïnteresseerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.