Juventus onthult financiële details De Ligt-deal

Reacties

Matthijs de Ligt is door Bayern München voor 67 miljoen euro overgenomen van Juventus. De transfersom kan nog met tien miljoen euro oplopen door bonusafspraken.

Juventus onthult financiële details De Ligt-deal
© Pro Shots

Bij het bevestigen van de grote transfer heeft Juventus deze details prijsgegeven. Met deze transfersom is het vertrek van De Ligt de op twee na grootste uitgaande transfer in de Juve-historie. Paul Pogba is de recordhouder. De Fransman vertrok in 2016 voor 105 miljoen euro naar Manchester United en keerde deze zomer transfervrij terug. Zinédine Zidane ging in 2001 voor liefst 77,5 miljoen euro naar Real Madrid.

Met het aantrekken van De Ligt hoopt Bayern een groot deel van de defensieve problemen te hebben opgelost. De 22-jarige Nederlander had nog een tweejarig contract bij Juventus. De Ligts nieuwe collega Lucas Hernández is de enige verdediger voor wie Bayern ooit meer betaalde (80 miljoen euro). De ex-Ajacied is nu sowieso de nummer twee op de lijst met duurste Bayern-aankopen.

De selectie van trainer Julian Nagelsmann is deze zomer al flink ververst. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch kwamen over van Ajax en Sadio Mané werd weggekocht bij Liverpool. Daar tegenover stond het vertrek van Robert Lewandowski naar Barcelona. Bayern zag bovendien Corentin Tolisso (Olympique Lyon) en Niklas Süle (Borussia Dortmund) transfervrij vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.