Toptransfer De Ligt bevestigd: Bayern München kleurt verder oranje

Reacties

Bayern München en Juventus hebben de transfer van Matthijs de Ligt naar de kampioen van Duitsland wereldkundig gemaakt. De Oranje-international tekent een meerjarig contract bij Der Rekordmeister, waar hij na Ryan Gravenberch en Joshua Zirkzee de derde Nederlander in de selectie wordt. Ook de Nederlandse Marokkaan Noussair Mazraoui zit bij Bayern.

Toptransfer De Ligt bevestigd: Bayern München kleurt verder oranje

De Ligt stond bovenaan de verlanglijst van Bayern. De Duitse topclub zag eerder deze zomer Duits international Niklas Süle transfervrij naar Borussia Dortmund vertrekken en besloot om de knip te trekken voor zijn vervanger. De Ligt vertrekt voor 67 miljoen euro, plus tien miljoen aan mogelijke bonussen. Daarmee is hij na Lucas Hernández (tachtig miljoen euro vast) de op een na duurste aankoop ooit van Bayern.

De Ligt verhuisde in de zomer van 2019 van Ajax naar Juventus, dat destijds 75 miljoen euro betaalde (plus tien miljoen aan Mino Raiola). De verdediger speelde in drie seizoenen 117 officiële duels voor De Oude Dame. In het seizoen 2020/21 won De Ligt met Juventus in Scudetto en vorig seizoen werd de Coppa Italia veroverd.

Bayern haalde eerder deze zomer al Sadio Mané weg bij Liverpool en nam Gravenberch en Mazraoui over van Ajax. Juventus wil met de transfersom die het ontvangen heeft de markt op om een vervanger te strikken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.