De EK-route: Oranje heeft Noord-Ierland voor het grijpen

Reacties

Met nog vier duels te gaan heeft het Nederlands elftal een uitstekende uitgangspositie voor kwalificatie voor het EK. Een blik op de ontwikkelingen in Groep C.

De EK-route: Oranje heeft Noord-Ierland voor het grijpen

Door de Nations League-verplichtingen (waardoor Oranje al snel veel minder wedstrijden én punten had dan de concurrentie) werd het bijna automatisch een kwestie van achtervolgen. De tweede groepswedstrijd werd in de negentigste minuut verloren van Duitsland en daardoor stond er toch behoorlijk wat druk op de duels in deze interlandperiode. Ronald Koeman relativeerde dat al voorafgaand aan Duitsland-uit en na zeges op Die Mannschaft en Estland ziet het er allemaal veel rooskleuriger uit.

Dubbele confrontatie met Noord-Ierland
Oranje heeft negen punten uit vier duels en kan Noord-Ierland bij de volgende speelronde al passeren door de nederlaag van de Noord-Ieren tegen Duitsland. Het Nederlands elftal neemt het bij de volgende interland in De Kuip op tegen de selectie van bondscoach Michael O'Neill. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman gaat op 16 november vervolgens naar Windsor Park voor de uitwedstrijd tegen de verrassende concurrent.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Tussendoor speelt Oranje in Minsk nog tegen Wit-Rusland en het slotstuk is een thuiswedstrijd tegen Estland, dat na de nederlaag van maandagavond nog altijd puntloos is. Mocht het alsnog misgaan voor Oranje in de komende vier wedstrijden, dan is er nog altijd een ontsnappingsroute dankzij het succes in de Nations League. In maart 2020 is er dan alsnog een EK-ticket te verdienen via play-offs, waarvoor op 22 november geloot wordt.

Datum Wedstrijd
10-okt Nederland - Noord-Ierland
13-okt Wit-Rusland - Nederland
16-nov Noord-Ierland - Nederland
19-nov Nederland - Estland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.