Club Brugge-coach niet verrast door waanzinnige cijfers Noa Lang

Reacties

De grootse vorm van Noa Lang komt niet als een verrassing voor zijn coach bij Club Brugge, Philippe Clement. De oefenmeester weet echter dat er ook mindere tijden zullen komen voor zijn uitblinker.

Club Brugge-coach niet verrast door waanzinnige cijfers Noa Lang
© Pro Shots

De 21-jarige Lang is in zijn eerste seizoen bij Club Brugge niet te stoppen en staat al op elf doelpunten en zeven assists. Afgelopen blonk hij nog uit tegen Waasland-Beveren (0-2 zege, twee goals van Lang). De Rotterdammer wordt door veel Belgische analisten al gezien als de beste speler uit de competitie en gunnen hem een kans in het Nederlands elftal.

Clement geniet mee, maar heeft tegelijkertijd de taak om zijn sterspeler met beide benen op de grond te houden. 'Ik sta niet versteld van zijn cijfers, want ik ken zijn kwaliteiten', zei de oefenmeester dinsdag op een persconferentie. 'Op dit moment is Noa heel effectief, maar er komen ook wedstrijden aan waarin de bal nét niet binnen zal gaan.'

'Het belangrijkste voor mij is dat hij gevaar blijft creëren en op onze manier blijft spelen', vervolgde Clement. 'En dat hij zijn opdrachten blijft uitvoeren. Dan gaan we nog heel veel plezier aan hem beleven, maar Noa ook aan ons.'

Club Brugge, de koploper van de Jupiler Pro League, komt woensdag in actie in het nationale bekertoernooi. Antwerp FC is dan de tegenstander. In de vorige bekerronde kwam Lang niet in actie tegen Olsa Brakel (6-1).

Light-versie Neymar verovert België: 'Club Brugge toonaangevend dankzij Noa Lang'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.