'Mannetje' Lang blijft naam maken in België: 'De volgende stap is Oranje'

Reacties

Noa Lang kwam donderdag niet ongeschonden uit de derby tegen Cercle Brugge. Trainer Philippe Clément weet nog niet of de 21-jarige smaakmaker van Club Brugge zondag inzetbaar is in de kraker tegen Standard Luik.

'Mannetje' Lang blijft naam maken in België: 'De volgende stap is Oranje'
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Lang onderstreepte donderdagavond nog maar eens zijn blakende vorm door op aangeven van Bas Dost de winnende treffer te maken tegen Cercle. Enkele minuten na zijn achtste competitiegoal van het seizoen moest de voormalig Ajacied echter naar de kant. 'Noa had in de eerste helft een trap op de knie gekregen en dat hinderde hem serieus, vandaar de wissel', zei Clément over Lang, die op de tribune met ijs op zijn knie zat.

Clément gaat de komende dagen bekijken hoe zijn spelers uit de wedstrijd zijn gekomen. 'Een paar jongens gaven een vermoeide indruk, als je hen daarna ziet spelen is dat niet meer. Het zit meer in het hoofd dan in de benen, denk ik. Zondag is het een knaller tegen Standard. Dat zijn altijd topwedstrijden en Standard heeft nu veel punten gehaald onder Leye. Ik zal de volgende dagen kijken wie het best aan die wedstrijd kan starten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Club Brugge zou het een aderlating zijn als Lang daadwerkelijk zou ontbreken door zijn knieklachten. Georges Leekens tipte hem donderdag bij Het Laatste Nieuws zelfs al voor Oranje. 'Een mannetje. Dat mag, hé. Ik heb dat graag, jongens met persoonlijkheid. Met een ego. Bous (Mbark Boussoufa, red.) had dat ook. Hij ging evenmin achteruit voor een beer van twee meter', sprak de oud-bondscoach van België en ex-trainer van Roda JC lovend.

Lang heeft er in België in een paar maanden tijd veel bewonderaars bijgekregen. Ook Leekens kijkt graag naar hem. 'Zwervend van links naar rechts, soms wat centraal. Je moet zo'n jongen die vrijheid gunnen. Hém de keuze laten maken', vervolgde de 71-jarige trainer in ruste. 'Hoe Lang een bal behandelt, is fantastisch. Aan zijn eerste controle zie je genoeg. Plus: hij ruikt de zones.' En dus, stelt Leekens: 'De volgende stap voor Noa Lang is Oranje.'

Light-versie Neymar verovert België: 'Club Brugge toonaangevend dankzij Noa Lang'
Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.