Lang en Dost helpen Club Brugge aan derbyzege

Club Brugge heeft zijn ruime voorsprong van twaalf punten op het RC Genk van trainer John van den Brom behouden. De koploper won donderdagavond de stadsderby van Cercle Brugge met wederom een belangrijke rol voor de Nederlanders in dienst van Club.

Cercle Brugge
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Het zag er in de eerste helft zeker niet naar uit dat Club zou zegevieren in het Jan Breydel Stadion, waar beide teams hun thuiswedstrijden afwerken. Het was namelijk de 'thuisclub' die de kansen kreeg in de eerste 45 minuten. Slechts één keer was het raak, voormalig NEC-speler Anthony Musaba schoot van dichtbij raak nadat Stefano Denswil een kopduel had verloren.

Denswil was één van de vier Nederlanders in de basis bij Club, ook Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost startten. De laatste twee maakten uiteindelijk samen het verschil tegen Cercle. Dost werd in de 58ste minuut op mooie wijze diep weggestuurd door Hans Vanaken, waarna de van Eintracht Frankfurt overgekomen spits Ajax-huurling Lang aan een niet te missen kans hielp (zie video onder).

Voor Lang was het alweer de veertiende keer dat hij rechtstreeks betrokken was bij een goal in de Jupiler Pro League (acht goals, zes assists), slechts zes spelers deden dat dit seizoen beter. Dost, die net als Lang naar de kant werd gehaald in de tweede helft, kwam zowaar niet tot scoren in deze wedstrijd. De Nederlandse spits maakte in zijn eerste vier competitieduels voor Club vier goals, wat een clubrecord was.

De goal van Lang was de 1-2 in Brugge, nadat verdediger Brandon Mechele de stand enkele minuten voor rust al gelijk had getrokken met een rake kopbal. Zodoende wint Club voor de zesde keer op rij in België en blijft de riante voorsprong op de concurrentie dus intact.