Ook Chong schiet uit de startblokken bij doelpuntrijk Brugge-debuut

Tahith Chong heeft woensdagavond een fijn debuut voor Club Brugge beleefd. De 21-jarige Nederlander mocht een paar dagen na zijn komst meteen debuteren tegen de amateurs van Olsa Brakel in de zesde ronde van het Belgische bekertoernooi. Dat deed hij met verve.

Chong werd eerder dit seizoen door Manchester United verhuurd aan Werder Bremen, maar het Duitse avontuur verliep niet zoals de talentvolle aanvaller gehoopt had. Hij werd er nimmer een vaste basispeler en na dertien optredens zonder goals maakt hij nu het seizoen af bij de ploeg van Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost en Stefano Denswil: Club Brugge. Daar zal Chong het komende half jaar willen laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Brugge was woensdagavond gastheer voor de amateurs van Olsa Brakel en Chong verscheen direct aan de aftrap. Vormer kreeg rust en zat helemaal niet bij de selectie terwijl Lang en Dost op de bank plaatsnamen. Denswil speelde wel en zag vanuit de verdediging hoe Chong nog geen twee minuten nodig had om belangrijk te zijn voor zijn nieuwe club. De jongeling gebruikte zijn snelheid en gaf een panklare voorzet op Hans Vanaken, die in twee instanties ook direct voor de 1-0 zorgde.

Hoewel Kevin Haezebroeck na negen minuten brutaal iets terug deed namens Olsa Brakel had Club Brugge in het restant van de wedstrijd geen kind aan de Belgische amateurclub. Youssouph Badji zorgde voor een 2-1 ruststand, waarna de formatie in blauwzwart na rust gemakkelijk uitliep naar een 6-1 zege. Mede dankzij een hattrick van Badji, maar ook dankzij de eerste goal van Chong in het shirt van Club Brugge. Met een handig wippertje zorgde hij na 69 minuten voor de 5-1. Na Dost scoorde zodoende ook Chong bij zijn Brugge-debuut

Drie minuten later werd Chong gewisseld en hij zag dus vanaf de bank hoe Club Brugge uiteindelijk met 6-1 won. De inzet van Dost en Lang was niet nodig: zij bleven de gehele wedstrijd op de bank.