Chelsea verliest aansluiting met City, spektakel bij Locadia en Pröpper

Chelsea heeft daags voor Manchester City - Liverpool de aansluiting met de topdrie in de Premier League verloren. Gelijktijdig gaf het Brighton & Hove Albion van Jürgen Locadia en Davy Pröpper een voorsprong uit handen en was er een spannende kelderclash.

Chelsea
Chelsea
0 - 0
Southampton
Southampton

The Saints trokken succesvol een muur op in Londen. Zonder Wesley Hoedt, die onder manager Ralph Hasenhüttl op een zijspoor is beland, hield Southampton de nul. Chelsea kwam in de eerste helft niet verder dan een kans van Eden Hazard. Na rust werd de thuisploeg langzaam iets gevaarlijker en loste Hazard opnieuw een waarschuwingsschot dat gepakt werd door Southampton-doelman Angus Gunn.

Twintig minuten voor tijd was er eindelijk even reden tot juichen, maar de rake schuiver van Álvaro Morata werd afgekeurd wegens buitenspel. Met meer dan zeventig procent balbezit kwam Chelsea uiteindelijk niet meer tot scoren. Tot zichtbare frustratie van de spelers kregen The Blues in de slotminuten geen penalty, toen Marcos Alonso neerging.

Door het puntenverlies verliest Chelsea de aansluiting met Manchester City, uitgerekend een dag voor het duel van die ploeg met de ongeslagen koploper Liverpool. Ondanks het gelijkspel daalt Southampton naar de achttiende plek, onder de streep.

Huddersfield Town
1 - 2
Burnley
Burnley

Burnley won namelijk de degradatiekraker in het John Smiths Stadium. Beide ploegen verkeerden al lange tijd in de gevarenzone, maar gooiden pas na het gezapige eerste kwartier de schroom van zich af. Huddersfield Town, waar Terence Kongolo als linksback speelde, kreeg de beste kansen en kwam in de 33ste minuut op voorsprong door een kopbal van Steve Mounié uit een perfecte voorzet van Isaac Mbenza.

Hierna kreeg de thuisploeg voor rust twee dreunen te verwerken. Chris Wood tikte in de veertigste minuut de gelijkmaker binnen en twee minuten later moest Huddersfield verder met tien man door de onnodige tweede gele kaart voor Christopher Schindler. De elf van Burnley trokken aan het langste eind, door de koele afronding van Ashley Barnes in de 73ste minuut na een geduldig uitgespeelde aanval: 1-2.

In blessuretijd kreeg ook Burnley-aanvaller Robbie Brady rood, maar dat mocht de pret niet drukken. Door de zege klimt Burnley naar plek zestien en blijft Huddersfield met tien punten hekkensluiter.

West Ham United
2 - 2
Brighton & Hove Albion

Bij Brighton & Hove Albion stonden Pröpper en Locadia opnieuw in de basis. Voor rust hielden de ploegen elkaar nog in bedwang, na rust regende het in korte tijd doelpunten. In de 55ste minuut schoot Dale Stephens raak vanaf de rand van het strafschopgebied en amper drie minuten later werkte Shane Duffy op acrobatische wijze de 0-2 binnen bij de tweede paal.

Die tussenstand gaf de verhoudingen niet goed weer. West Ham werd steeds sterker en beloonde zichzelf. Tien minuten na de openingsgoal viel de aansluitingstreffer van Marko Arnautovic, die twee minuten later ook de gelijkmaker binnenknalde. De thuisploeg bleef aandringen en werd gevaarlijk via Michail Antonio en Declan Rice, maar kwam niet meer tot scoren. West Ham staat na het gelijkspel op plek tien, Brighton is de nummer dertien.

Wolverhampton Wanderers
0 - 2
Crystal Palace

Wolves en Crystal Palace zorgden voor weinig vermaak. Beide ploegen namen niet al te veel initiatief, waardoor een kopbal van Matt Doherty over het doel van Palace het hoogtepunt voor rust vormde. In de 83ste minuut kregen de bezoekers eindelijk de gewenste kans op een treffer en Jordan Ayew greep die met beide handen aan door een doelpoging van Patrick van Aanholt te controleren en binnen te schieten. In de blessuretijd zorgde Luka Milivojevic vanaf elf meter zelfs voor de 0-2.