Aké deelt mee in ongekend doelpuntenfestijn

AFC Bournemouth en Watford hebben het nieuwe Premier League-jaar met een knal ingeluid. De middenmoters zorgden in de eerste helft voor een ongekend doelpuntenfestijn.

AFC Bournemouth
3 - 3
Watford
Watford

Troy Deeney drukte zijn stempel op het eerste half uur. De uitgesproken aanvoerder van Watford kopte in de veertiende minuut raak na een goedlopende aanval en maakte binnen het half uur al de 0-2 na een snelle uitbraak.

Daarna wisten de toeschouwers in het Vitality Stadium even niet wat ze zagen. In een tijdsbestek van zes minuten viel er vier doelpunten. Aké opende in minuut 34 het bal door in twee instanties raak te koppen, waarna Callum Wilson ook met het hoofd de 2-2 maakte, Watford weer op voorsprong kwam via Ken Sema en Ryan Fraser in de veertigste minuut de 3-3 binnenschoof.

Het was de eerste Premier League-wedstrijd sinds 16 mei 2015 (Southampton - Aston Villa, 6-1) waarin er zes doelpunten vielen voor rust. Hoewel Bournemouth en Watford beiden nog kansen kregen op het winnende doelpunt, droogde de productie ditmaal volledig op in de tweede helft. Door het bijzondere gelijkspel stijgt Watford naar plek acht en Bournemouth naar plaats twaalf.